Emekli maaşına dev zam! Bu emeklilerin maaşı 7500 TL oldu: EYT'li, 4A, 4B, 4C emeklileri maaş tablosu!

Emekli maaşına dev zam! Bu emeklilerin maaşı 7500 TL oldu: EYT'li, 4A, 4B, 4C emeklileri maaş tablosu!

EYT düzenlemesinin gelmesiyle birlikte emekli maaşlarına dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde verilen emekli maaş zammı ile birlikte detaylar araştırılmaya başlandı. En düşük emekli maaşını 5 bin 500'den 7 bin 500'e yükseltti. Henüz yürürlüğe girmeyen düzenlemenin önümüzdeki hafta ile birlikte yürürlüğe girmesi bekleniyor. Kısa bir süre önce emekli zammına dair kritik bir karar açıklandı. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ MAAŞINDA BEKLENMEYEN ZAM!

Ülkemizde sık sık gündeme gelen emekli maaşlarına dair Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan açıklama geldi. Emekli vatandaşlara verilen müjde ile birlikte büyük bir heyecan gündemde yer alıyor. Emekli maaşlarında yapılan düzenleme ile birlikte en düşük emekli maaşı zamlandı.

2 bin lira zamlanan en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan karar ile birlikte emekli vatandaşlara yüzde 36,3 seviyelerinde zam geliyor.

emekliler-icin-son-dakika-duyuruldu-0fwq-cover.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA ZAM GELİYOR!

Düzenleme ile hayata geçirilmesi beklenilen zam müjdesinin EYT düzenlemesi ile birlikte emekli olanlar, dul ve yetimlerin maaşlarına yansıyacağı bilgisi verildi. Emekli maaş zammına dair çalışmaların sürdüğü belirtilirken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati eşliğinde çalışmalar sürdürülüyor.

Yasal düzenleme ile birlikte gelecek olan emekli zammı sonucunda en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükselecek. TBMM yasal düzenlemesiyle birlikte Nisan ayında zamlı emekli maaşları yatırılacak.

ui0vgeoezecfk99iupxm3jmhrrkptb2p-body.jpg

7.500'DEN FAZLA EMEKLİ MAAŞI ALANLARA ZAM YOK!

En düşük emekli maaşına dair açıklamalar yapan AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu önümüzdeki hafta ile birlikte yasalaşmanın beklendiğini ifade etti. En düşük emekli maaşına gelecek zamdan kimlerin faydalanacağı merak konusu oldu.

Yapılan zam ile birlikte 7.500 TL olacağı ifade edilen en düşük emekli maaşı SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendiriyor. Fakat en düşük memur emekli maaşı 7 bin 901 TL tutarında olduğu biliniyor. Bu durumda ise memur emeklilerinin maaşında bir değişiklik olmayacak. Emeklilik maaşı 7 bin 500'den fazla olan vatandaşlar zam düzenlemesinden faydalanamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN