Emekli olunca Tokat'ta köyüne dönüp yetiştirmeye başladı! Tarlada ucuza tezgahtan 50 liraya satılıyor

Emekli olunca Tokat'ta köyüne dönüp yetiştirmeye başladı! Tarlada ucuza tezgahtan 50 liraya satılıyor

Türkiye 6 Şubat tarihinde korkunç bir depremle karşı karşıya geldi. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde 11 ilde büyük yıkımlar oluşurken birçok kişi köylerine yerleşmeye başladı. Bunlardan biri olan 58 yaşındaki Vehbi Okur, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İtfaiyesi'ndeki görevinden emekliye ayrılıp Tokat'ta bulunan köyüne yerleşti. Burada çiftçiliğe başlayan Okur, kiraz üretimine başladı. Şimdi kilosunu 50 liradan satmaya başladı.

Yaşanan depremler sonrası birçok kişi büyük şehirlerden ayrılıp köylerine yerleşmeye başladı. Bu hayalini gerçekleştiren 58 yaşındaki Vehbi Okur, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi İtfaiyesi'ndeki görevinden emekliye ayrılarak Tokat'ta yerleşti. Burada çiftçiliğe başlayan Okur, 7 dönümlük arazide kiraz üretimine başladı. Verim almaya başlayan Okur, şimdilerde paraya para demiyor. Tarlada ucuza tezgahtan 50 liraya satıyor.

DEPREM SONRASI KÖYÜNE DÖNME KARARI ALDI

İstanbul Büyük Şehir Belediyesinde İtfaiye eri olarak görev yapan ve 6 Şubat depreminde bölgede görev alan Vehbi Okur, hayatını değiştirme kararı aldı. Deprem bölgesindeki korkunç manzaralara şahit olan Okur, Tokat'a bağlı Büyük Yıldız köyüne dönme kararı aldı.

yeni-proje-2024-05-11t161839-019.jpg

Okur köyüne yerleşerek babasından miras olarak kalan 7 dönümlük arazideki 300 ağaçta erkenci kiraz hasadına başladı. Okur hayatının kalanını köyünde kiraz ticareti yaparak geçirmeyi planlıyor.

300 TONA KADAR ÜRETİME BAŞLAYACAK! TEZGAHTA 50 LİRADAN SATILIYOR

Emekli olduktan sonra ata topraklarına döndüğünü ifade eden Vehbi Okur, kiraz üretimine başladıklarını belirtti. Burada daha huzurlu ve ticari olarak kazançlı oduklarını belirten okur, “Emekli olmadan önce zaten çalışıyordum. Emekli olduktan sonra kendi bağımı, kendi kirazımı üretmeye, kendi bağımdaki yaprağımı çıkartmayı, kendi üzümümü üretmek için kendi toprağıma geldim. Şehir yaşantısı biraz daha sıkıcı. Burası da ana memleketimiz olduğundan burası daha güzel geldi ve dönül yaptık. Bugün erkenci kirazın ilk hasadını almaya başladık. Ay sonuna kadar hasadı bitirmeyi düşünüyoruz. 300 ağaç kiraz olduğuna göre 20-30 tona yakın kiraz çıkacak. Tarladaki fiyat çok düşük. Tezgahtaki fiyatı ile tarladaki fiyatı çok değişiyor. Kilosu şu an da 50 liradan gidiyor. Piyasadaki değeri ile tarladaki değeri bir değil” dedi.

yeni-proje-2024-05-11t161829-123.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN