Emekli ve asgari ücretlilere pazar ve ulaşım desteği! Ekrem İmamoğlu vaatlerini duyurdu: Ayrıca halk ekmek bedava olacak...

Emekli ve asgari ücretlilere pazar ve ulaşım desteği! Ekrem İmamoğlu vaatlerini duyurdu: Ayrıca halk ekmek bedava olacak...

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda adayı Ekrem İmamoğlu vaatlerini duyurdu. Yerel seçimlere günler kala asgari ücretli ve emekli vatandaşlara pazar ve ulaşım desteğini açıkladı. Halk ekmekte artık bedava olacak. İşte o vaatler...

Türkiye gündeminde yer alan yoksullukla mücadele kapsamında Ekrem İmamoğlu yeni vaatlerini duyurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, emekli ve asgari ücretliye o kapsamda 10 bin TL destek sağlayacak. İşte detaylar...

SEÇİM VAATLERİNİ DUYURDU

Yerel seçimlerde en dikkat çeken isimlerden birisi olan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilk kez vaatlerini duyurdu. İstanbul için kritik seçim süreci başlarken, "Daha Adil Bir İstanbul" sloganıyla yoksullukla mücadele kapsamındaki projeleri duyurdu. Toplamda 10 projesi olan İmamoğlu'nda bazı öne çıkan maddeler bölge halkını sevindirdi.

qd5syccrde-a1msylj3lya.webp

DESTEK SAYISI 4 MİLYON OLACAK

Yerel seçimlerde son sefer vatandaşa sunulan destek sayısı 357 bin 742 seviyelerinde yer alırken, bu rakamı 2023 yılında 2 milyon 292 bin 797'ye kadar yükseliş gösterdi. İmamoğlu döneminde verilen desteğin 4 milyon haneye kadar çıkartılması hedeflendi.

ihe-h3st-cover.webp

EKREM İMAMOĞLU VAATLERİ

  • Emeklilere Vatandaşlara Destek: Hane içerisinde tek emekli maaşı olan vatandaşlara, hane başı yıllık 10 bin TL pazar desteği verileceğini duyurdu. Ayrıca, tek emekli maaşı ile geçinen hanelere özel olarak Halk Ekmek büfelerinde günde ücretsiz bir şekilde günde 1 ekmek alma hakkı verilecek.
  • Yeni Evleneceklere Destek: Evlilik hayali kuran çiftlere özel destek vereceğini açıkladı. İmamoğlu, 5 yıl içerisinde evlenecek 100 bin çifte 30 bin TL destek paketi vereceğini duyurdu. Yenidoğan Destek Paketini ise 3 katına kadar çıkartacağını paylaştı.
  • Asgari Ücretliye Ulaşım Desteği: Hane içerisinde tek asgari ücret alan vatandaşlara ulaşım desteği verilecek. Ekrem İmamoğlu, tek asgari ücretle geçinen hanedeki bir kişiye yıl boyunca toplamda 10 bin TL ulaşım desteği sağlanacağını açıkladı.
  • Şehit ve Gazi Desteği: Askeri görevini yaparken şehit ya da gazilerimizin ailelerine desteklerin artacağını duyurdu. Şehi ve gazi yakınlarına 5 bin TL nakit desteği verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN