Emekli ve memurlar zamları öğrenmek için beklemeyin! SGK uzmanı "kesin" deyip duyurdu, bu oranlar sevinçten çıldırtacak

Emekli ve memurlar zamları öğrenmek için beklemeyin! SGK uzmanı "kesin" deyip duyurdu, bu oranlar sevinçten çıldırtacak

Milyonlarca emekli ve memur, zam haberlerini bekliyor! Beklemenize hiç gerek yok! SGK uzmanı "kesin" diyerek duyurdu! Oranları tek tek açıkladı! Bu haber bayram ettirecek...

Emekli ve memur maaşlarına yönelik uzun süredir beklenen zam düzenlemesi yaklaşıyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın açıklamaları sonrasında, yeni memur ve emekli maaşları için hesaplamalar başladı. SGK Uzmanı Emin Yılmaz, Sözcü TV yayınında yaptığı açıklamalarda emeklilere ve memurlara yapılacak zam oranlarını değerlendirdi.

EMEKLİ MAAŞI 10.332 LİRA OLACAK

15606447-1200x675.jpg

Emin Yılmaz, emekliler için yüzde 19,44'lük bir zam beklentisini dile getirdi. Bu zammın üzerine enflasyona göre bazı tahminlerde bulunabileceklerini ifade etti. Yıllık enflasyonun yüzde 65 olarak tahmin edildiğini belirten Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin yüzde 37,76'lik bir zam alabileceklerini açıkladı. Bu zam düzenlemesinin Ocak ayından itibaren geçerli olmasının beklendiğini dile getirdi.

Emekli maaşlarının en düşük seviyelerde olduğu durumda, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarının 10 bin 332 TL'ye yükselmesi tahmininde bulundu.

MEMUR MAAŞI 30.000 TL'Yİ AŞACAK

5cf8aa2f61361f20d889cf22.webp​​​​​​​

Memurlar için ise yüzde 49,46'lık bir zam beklentisi bulunuyor. Emin Yılmaz'a göre, bu zam oranıyla birlikte evli ve iki çocuklu bir memurun maaşı 32 bin 906 TL'ye çıkabilir. Bekar bir memurun maaşı ise 30 bin 455 TL'ye kadar yükselebilir.

CUMHURİYET'İN 100. YILI İKRAMİYESİ

emekli4.png​​​​​​​

Ayrıca, Meclis'in açılmasıyla bir ara zam olasılığı konuşulsa da, Yılmaz bu konuda bir ara zam yapılmayacağı görüşünde. Sadece Cumhuriyet'in 100. yılı nedeniyle bir ikramiye verilmesinin muhtemel olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN