Emekli zammı onlara da yaradı! O maaşlar 5.625 TL'ye yükseltildi: Devletten aylık alanlar bu haber size!

Emekli zammı onlara da yaradı! O maaşlar 5.625 TL'ye yükseltildi: Devletten aylık alanlar bu haber size!

En düşük emekli maaşı 7.500 liraya yükselirken, devlet bu kez dul ve yetim aylığı için harekete geçti. EYT, emekli maaşı gibi çok sayıda düzenleme sonrası dul ve yetim maaşı alanlara da müjdeli haber geldi. 2023'te Dul ve Yetim aylıkları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Seçim arefesi harekete geçen hükümet, emeklilere ve EYT'lilere müjdeli haberi vermişti. En düşük emekli maaşı 7.500 TL'ye çekildi, EYT yasasıyla da milyonlarca mağdur emekli olmuştu. Gözler bu defa Dul ve Yetim aylıklarına döndü. Müjdeli haber bu kez onlara geldi.

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLARA MÜJDE! ZAMDAN YARARLANACAKLAR

EYT'liler ve emeklilere çifte ödeme müjdesi gelirken, zamlı maaşlar ise Nisan ayında hesaplara yatacak. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira bayram ikramiyesi ise 2000 TL olarak açıklanmıştı. Dul ve Yetim aylığı alanlar da bundan yaralanacak. Nasıl mı? İşte detaylar...

ayan.jpg

EYT ve emeklilere yapılan zam, Dul ve Yetim aylığı alanları da etkileyecek. 7.500 lira olan emekli maaşı dosya bazında uygulanacak. Dul ve Yetim aylığını ölen sigortalı yakınından dolayı alanlar bu durumundan hisseli olarak faydalanacak.

ÖLÜM AYLIĞI HİSSELERİNE GÖRE ÖDEME ALACAKALAR

Yani ölüm aylığında 50 hissesi olanın 1.750 TL'ye yükselecek. 25 hissesi olan ve çocuğu olan birine ise 1.875 liradan az ödeme yapılamayacak.

dulyetim.jpg

Aynı şekilde bayram ikramiyesi de Dul ve Yetim aylığı alanları etkileyecek. Tasarının ise bu hafta Meclis'te yasallaşması öngörülüyor. Müjdeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan verecek.

.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN