Emeklilerden zam talebi: Kök aylık 7 bin 500 liraya yükseltilsin

Emeklilerden zam talebi: Kök aylık 7 bin 500 liraya yükseltilsin

Aralık ayının gelmesiyle milyonlarca emekli yeni yılda yapılacak zammı beklemeye başladı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilerin kök aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesini istedi. Ergün, "7 bin 500 lira kök aylık kabul edilmeli, ocak ayındaki zam bunun üzerine yapılmalı." dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, Türkiye'deki emekli sayısının 15,6 milyon civarında olduğunu söyledi ve yaklaşık 6 milyon emeklinin 7 bin 500 lira düzeyinde aylık aldığına dikkati çekti.

Ergün, geçmişte sosyal güvenlik mevzuatında yapılan bazı değişikliklerin emekli aylıklarında eşitsizliğe yol açtığını söyledi.

EN DÜŞÜK KÖK AYLIK 5 BİN 500 LİRA

En düşük emekli aylığı olan 7 bin 500 liranın altında olduğunu vurgulayan Ergün, "5 bin 500 liralık kök aylığa yüzde 50 zam uygulansa bile emeklilerin alacağı aylık 8 bin 250 lira olacak. Devlet katkısıyla 7 bin 500 lira aylık alan bir emeklinin aylığına aslında yüzde 10 zam yapılması anlamına gelecek. Kök aylığı 5 bin 500 ila 7 bin 500 lira arasında olan emeklilerin aylıklarına ise kök aylığının seviyesine göre yüzde 20 veya yüzde 33 düzeyinde zam yapılacak." dedi.

'7 BİN 500 LİRA KÖK AYLIK KABUL EDİLMELİ'

Emeklilerin refah seviyesinin artması için kök aylıkların yükseltilmesi gerektiğini belirten Ergün, "Emeklilerin önemli bir kısmı devlet katkısıyla 7 bin 500 lira aylık alıyor. Bu nedenle 7 bin 500 lira kök aylık kabul edilmeli, ocak ayındaki zam bunun üzerine yapılmalı. Bu adım atılmazsa milyonlarca emekli yine enflasyonun altında zam almış olacak." diye konuştu.

YÜKSEK PRİM ÖDEYENLERE SEYYANEN ZAM TALEBİ

Yüksek prim ödeyerek 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alanların haksızlığa uğratılmaması için bu gruptakilerin aylıklarına da ayrıca seyyanen iyileştirme yapılmasını isteyen Ergün, bu rakamın temmuz ayında memurlara uygulanan 8 bin 77 lira tutarında olması gerektiği ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN