Emeklilere 2. zam müjdesi! En düşük emekli maaşına yeni ayar! O tarihi bekleyin

Emeklilere 2. zam müjdesi! En düşük emekli maaşına yeni ayar! O tarihi bekleyin

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası en düşük emekli maaşının 10 bin lira olduğunu duyurmuştu. Bu rakam beklentilerin altında olunca emeklilerde tepkiler gelmeye başladı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun'dan emeklileri sevindiren bir müjde geldi. Emekliler o tarihi beklesin. Emeklilere 2. zam yapılacak mı? Yeni zam yolda! İşte detaylar

En düşük emekli maaşı 10 bin lira oldu. Bu maaş zammı emeklileri hayal kırıklığına uğrattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası emekli maaşlarına ek ilave olarak yüzde 5 daha artış yapıldığını ve böylelikle emekli maaşı yüzde 42,6 oranında zamlandı. En düşük emekli maaşı ise net 10 bin TL'ye çıktı. SGK Uzmanı Erdursun'dan ise emeklilere bir müjdeli haber geldi. Yeni bir zam yapılması an meselesi. Peki emekli maaşına ek olarak ne kadar zam yapılacak? İşte merak edilenler.

maas.jpg

EMEKLİLERE 2. ZAM YOLDA MI?

Emekli maaşlarına yapıla ilave zam emeklileri mutlu etmedi. Asgari ücretle arasındaki fark tartışma konusu olurken, Erdursun'dan 2. bir zam gelebilir açıklaması geldi. Milyonlarca emekli ise yapılacak ikinci zam haberine odaklandı.

Kabine Toplantısı'ndan emeklilere zam müjdesi çıkmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 37,57 oranındaki artış oranına ilave yüzde 5 daha artış yapacağını açıklamıştı.. Yüzde 42,6 oranında bir artışla en düşük emekli aylıkları 10 bin TL oldu. Bu haber ise kamuoyu beklentisinin altında kaldı.

erdursun.jpg

ERDURSUN O TARİHİ İŞARET ETTİ

Açıklamaları ile dikkat çeken SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan emekli sevindiren bir haber geldi. Erdursun, tarih vererek 'seçim zammına' dikkat çekti. Erdursun “Ben 11 bin TL civarında emekli ücretlerini bekliyordum. Biz hatta Cumhurbaşkanı inisiyatif göstererek 12 bin TL’ye çıkartabileceğini beklerken karşımıza 10 bin TL çıktı. Emekli aylıkları gerçekten çok düşük oldu.” dedi.

Rakamın düşük olmasında dolayı Erdursu, seçime yakın yeni bir zam daha gelebileceğini ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN