Emeklilere bayram erken geldi! Nisan'da 9500 TL birden alacaklar: 4A 4B 4C fark etmiyor!

Emeklilere bayram erken geldi! Nisan'da 9500 TL birden alacaklar: 4A 4B 4C fark etmiyor!

2023 yılı için en düşük emekli maaşı 7.500 TL olurken bayram ikramiyesi içinse 2 bin lira açıklaması yapıldı. Ödemeler ise Nisa ayında yapılacak. Milyonlarca emekliyi sevindiren zam haberi sonrası detaylarda merak konusu oldu. Peki zam ve ikramiyeden kimler faydalanacak? İşte merak edilenler

Emekli maaşlarında düzenlemeye giden hükümet 2023 yılı için müjdeyi geçen günlerde vermişti. En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olarak açıklanmıştı. Bununla beraber bayram ikramiyesi de 2 bin lira olarak ödenecek. Emeklilerle beraber, EYT'liler de bundan yaralanacak. İşte detaylar...

NİSAN AYINDA KİMLER EMEKLİ MAAŞINDAN YARARLANACAK?

EYT yasasının Meclis'ten geçmesiyle emeklilik kapısı açılan mağdurlar Nisan ayında ilk maaşlarını alacak. En düşük emekli maaşı ise 7.500 lira olarak güncellendi. Tüm bunlar sonrasında bayram ikramiyeleri de 2 bin lira olacak açıklandı.

ayan.jpg

Nisan ayında ödemelerin alınacağı beklenirken, kimlerinde alacağı netleşti. Emekli maaşlarına yapılan zam, gazi maaşı alanları, dul ve yetim aylığı alanları da etkileyecek. Dul ve yetim maaşı alanlar hisselere göre ödeme alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN