Emeklilere Büyük Hayal Kırıklığı! Bakan Bilgin'den Herkesi Şaşırtan Sessizlik

Emeklilere Büyük Hayal Kırıklığı! Bakan Bilgin'den Herkesi Şaşırtan Sessizlik

Geçtiğimiz günlerde emekli maaşlarıyla ilgili müjdeli haber veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, emekli maaşına ilişkin yapılacak olan gelişmeleri 1 Mayıs'ta açıklayacağını belirtmişti. Milyonlarca emeklinin ise gözü 1 Mayıs tarihine yöneldi. Peki Bakan Bilgin'in, "sürpriz" dediği 1 Mayıs tarihinde ne oldu? İşte emekli maaşlarına ilişkin merak edilenler.

Milyonlarca emekli, Bakan Vedat Bilgin'den gelecek olan habere odaklandı. Bilgin'in Ramazan Bayramı'ndan önce yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşında ciddi bir düzenleme olacağını duyurmuştu. Bilgin'in sürpriz diye açıkladığı müjdeli haberin detayları ise merak konusu oldu. Bayramda açıklanması beklenen haber ise Bilgin'den gelmedi.

maas.jpg

BAKAN BİLGİN SESSİZLİĞİNİ KORUDU

"Temmuzda emekliye bir sürprizimiz olacak" diyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşlarına ilişkin düzenlemelerinde devam ettiğini ve düşük emekli maaşının düzeltileceğini belirtmişti. Bilgin bu haberin detaylarını ise 1 Mayıs 2022 tarihinde açıklayacağını duyurmuştu. Milyonlara emekli ise bu habere kilitlendi. Pek Bakan Bilgin 1 Mayıs'ta neden emeklilere açıkladığı haberin gelişmelerini açıklamadı? İşte milyonlarca emeklinin merak ettiği o konu.

bakan-bilgin.jpg

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA İYİLEŞME MÜJDESİ

Katıldığı bir televizyon programında emeklilere ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, emekliler için önemli gelişmelerin olacağını belirtmişti. Temmuz ayında emekliye sürpriz olacağını duyuran Bilgin, emeklileri sevindirmişti. Emekli maaşları için düğmeye basıldığına işaret eden Bilgin, en düşük emekli maaşının ciddi oranda düzeltileceğini belirtmişti. Bilgin, "Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak" demişti.

EMEKLİ 1 MAYIS'TAN HABER ÇIKMADI

Müjdeli haberi bekleyen milyonlarca emekli ise 1 Mayıs tarihini iple çekti. Mayıs ayında detayları açıklayacağını belirten Bilgin'den henüz bir açıklama gelmedi. Hayal kırıklığına uğrayan emekliler ise müjdeli haberin detaylarını araştırmaya devam ediyor. En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? 2022 emekli maaşları yükselecek mi? gibi sorular arama motorlarında sıkça aranmaktadır. Enflasyona göre ayarlanacağı beklenen emekli maaşına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Bakan Bilgin'inden 1 Mayıs'ta ayrıntı bekleyen emekliler ise istediğini haberi henüz alamadı.

OCAK DÜZENLEMESİYLE MAAŞLAR YÜZDE 30,95'E ÇIKTI

Ocak 2022'de yapılan sosyal refah düzenlemesiyle en düşük emekli maaşı 2 bin 500 TL'ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e çıkmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN