Emeklilere çifte zam müjdesi! Bayram ikramiyesi ve maaşlar güncelleniyor: Emekliler cebi bayram edecek...

Emeklilere çifte zam müjdesi! Bayram ikramiyesi ve maaşlar güncelleniyor: Emekliler cebi bayram edecek...

Milyonlarca emeklinin gündeminde yer alan zam gelişmeleri tüm hızıyla sürüyor. Haziran ayına girilmesiyle birlikte ara zam için son 1 ay kadar süre kaldı. Emekli maaşında yapılacak ara zammın yanı sıra emekli bayram ikramiyelerinin de güncellenmesi bekleniyor. Peki temmuz ayında maaş ve ikramiyeler ne kadar olacak? İşte tüm detaylar...

EMEKLİYE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ

Emeklilerin yüzünü güldürecek çifte zam müjdesi gündemde yer alıyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni yasama dönemi geçtiğimiz gün itibariyle başladı. Seçimlerin tamamlanmasıyla birlikte yeni kabine ve milletvekilleri emekli zammına dair mesai harcamaya başladı.

Temmuz ayı ile birlikte açıklanacak ara zamma dair meraklı araştırmalar sürüyor. 2 gün sonra açıklanacak enflasyon verilerine dikkat kesen asgari ücretli, memur ve emekliler, mayıs ayı enflasyon verilerini bekliyor.

Temmuz ayında gelecek ara zam 2023 yılının ilk 6 ayında açıklanacak enflasyon verilerine göre belirleneceği daha öncesinde duyurulmuştu. SGK ve Bağ-Kur anlaşmalı emeklilere enflasyon farkından gelecek zammın yanı sıra refah payı da eklenecek.

closeup-wrinkled-hand-turkish-lira-banknotes-senior-person-96026490.webp

EMEKLİ MAAŞINDA ZAM TAHMİNLERİ

Temmuz ayında yapılacak olan emekli maaş zammında 6 aylık enflasyon farkı ve refah payı ile birlikte rakamların hızla yukarı çekilmesi bekleniyor. Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketi ile birlikte ekonomistler tarafından beklentiler paylaşıldı

Değerlendirmeye alınan beklentiler ile 6 aylık enflasyon verilerinin rakamları yüzde 20 ile 23 arasında olması beklentiler arasında bulunuyor. Fakat refah payının da eklenmesiyle birlikte ilk 6 ay için kamu işçisine verilen yüzde 45'lik zam oranının maaş zammında masaya yatırılması düşünülüyor.

114-t2h7-3.webp

EMEKLİ MAAŞINDA KADEMELİ ZAM

En düşük emekli maaşının geçtiğimiz aylarda zam ile 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesiyle birlikte emekli maaşındaki zam farkının kapandığı biliniyor. Bu farkın kapanmasıyla birlikte temmuz ayında kademeli artış yapılması gündemde yer alıyor. Emekli maaş zammının yanı sıra emekli bayram ikramiyelerinde de zam bekleniyor. Yıl içerisinde 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyeleri zam ile 2.000 TL olmuştu. Kurban Bayramı ile birlikte 3.000 TL olması bekleniyor.

Yılın ilk 6 ayına göre belirlenecek yeni maaşların refah payının da ilave edilmesiyle yükselmesi bekleniyor. Düşük maaş alanlara daha yüksek zam oranı verilerek yüksek maaşlıların zararı olmayacak. Kademeli zam ise şu şekilde;

  • 7 bin 500-10 bin => Yüzde 45 zam
  • 10 bin-15 bin TL => Yüzde 40 zam
  • 15 bin-20 bin TL => Yüzde 35 zam
  • 20 bin ve üzeri => Yüzde 30 zam

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN