Emeklilere enflasyon farkı müjdesi! Dev zam için tarih verildi... Sonunda TBMM harekete geçiyor emekliler bayram ediyor

Emeklilere enflasyon farkı müjdesi! Dev zam için tarih verildi... Sonunda TBMM harekete geçiyor emekliler bayram ediyor

Milyonlarca emeklinin ve memurun gündeminde yer alan maaş düzenlemesine dair meraklı bekleyişler sürüyor. Memur zammı sonrasında dikkat çeken emekli zammı hakkında yeni gelişmeler bekleniyor. Enflasyon farkına göre ilave zam için düzenlemeler için o tarih işaret edildi. İşte emekli zammına dair tüm detaylar...

Memur maaşı zam kararı sonrasında gözler emekli maaşlarına dikildi. Milyonlarca memur ve emeklinin bulunduğu Türkiye'de, emekli maaşlarına yapılacak düzenleme merak konusu oldu. SSK ve Bağ-Kur emeklilerin maaşlarına gelecek zam oranı araştırılıyor. TBMM'nin ekim ayı ile birlikte açılmasıyla bu konunun üzerinde tartışmalar başlayacak.

EMEKLİLERE NE KADAR ZAM GELECEK?

Emekli aylılarına 6 aylık enflasyon oranın üzerine ilave zamlar ile düzenleme yapılacağı belirtiliyor. Sabah tarafından paylaşılan bir haberde, emekli aylıklarına yapılacak ilave zamma dair çalışmalar; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılıyor.

Emekli maaşlarında yapılacak ilave zammın ocak ayı itibariyle geçerli olması öngörülüyor. Merkez Bankası tarafından paylaşılan yıl sonu enflasyon tahmininin yüzde 62 olması halinde temmuz - aralık ayları arasındaki enflasyona göre zam oranı yüzde 35,25 olması öngörülüyor.

memur-emekli-ve-tum-calisanlari-ilgilendiriyor-8974-big.png

MAAŞLARA VE İKRAMİYEYE ZAM

İlave zam kararı ile birlikte prim ile aylık arasındaki dengesizliğin giderilmesiyle, taban emekli maaşı yükselecek. Enflasyon zammının da uygulanmasıyla birlikte 2008 yılı öncesinden SSK emeklisi olanların maaşı 10 bin 301 TL'ye kadar artacak.

Emeklilere her yıl iki kez verilen bayram ikramiyeleri 1.100 TL'nin üzerine çıkacağı belirtiliyor. En düşük emekli maaşının (7 bin 500 TL) kademeli bir şekilde artarak, daha az maaş alanlara verilen zam oranı daha yüksek olacak.

114-t2h7.webp

OCAKTAN ÖNCE ARA ZAM BEKLENTİSİ

2023 yılının ikinci yarısında emekli maaşlarına yüzde 25 zam yapıldı. Temmuz ayı ile birlikte yapılan zam taban aylıklar yerine kök aylıkları etkiledi. Paylaşılan takvime göre SSK ve Bağ-Kur emeklilerine verilen zam enflasyon oranında olurken, memur emeklileri de toplu sözleşme ile enflasyon farkından faydalanacak.

Söylenenlere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Macaristan dönüşü, ara zam hakkında emeklilere ocak ayında yapılacak zam öncesi bir iyileştirme yapılacağı belirtiliyor. 2023 yılında olduğu gibi refah payı da dikkate alınarak oransal bir iyileştirme yapılması bekleniyor. Ocak ayı gelmeden maaşlara ara zam gelebilir. Memurlara yapıldığı gibi emeklilere de seyyanen zam söylentileri bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN