Emeklilere kötü haber: Maaşlara enflasyon artışı dışında zam yok! SGK uzmanı Ali Tezel, canlı yayında açıkladı

Milyonlarca emekli, temmuz ayında maaşlarına ne kadar zam yapılacağını merakla bekliyor. Sosyal güvenlik uzmanı Ali Tezel, "Emekli maaşı temmuzda ne kadar olacak?" sorusuna yanıt verdi. İşte, emekli maaşı zammı son durum...

Sosyal güvenlik uzmanı (SGK) Ali Tezel, Tele1'de yayınlanan 'Gün Ortası' programına konuk oldu. Sunucu Ülkü Çoban'ın, "Emeklilere temmuz ayında ne kadar zam gelmesi olası? Önümüzdeki tabloya baktığımızda tabii daha yine önümüzdeki ayların verileri de o tablonun içerisine eklenecek" sözlerine yanıt veren Ali Tezel, şunları söyledi:

EMEKLİ MAAŞINA ZAM YAPILACAK MI?

"Geçen hafta bunu yüzde 25 tahmin etmiştik. Şu anda ilk 4 ay yüzde 18.77 oldu. Daha mayıs ve haziran enflasyonu belli değil. Ama karşımızda TÜİK var. Bu ara Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı da enflasyonu biliyorsun 60 civarında tutacaklarını söylemişlerdi. Şu anda 69.80 oldu, 70 oldu.

Ha bu da TÜİK'in enflasyonu. Yani TÜİK'in önümüzdeki ay enflasyonu 1.9, bir sonraki ay 1.2 açıklayacağını tahmin ediyorum. Bu da yüzde 25'e geliyor. Yüzde 25 gibi temmuz ayında SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine fark verilecek, zam demiyorum buna bak zam yok. 6 ayda kaybettikleri, enflasyondan yitirdikleri emekli maaşının karşılığı verilecek.

Bu memur emeklilerine yaklaşık yüzde 14'e tekabül ediyor, yüzde 14 alacaklar. Şu an için. Nisan ayı itibarıyla. Mayıs ve haziranı da koyarsak onlar da yüzde 18 gibi bir şey alacaklar. Yani yüzde 25'e yakın bir zam alacak SSK ve BAĞ-KUR emeklileri. Ama açıklayalım yine; 10 bin liraya zam yok. Yani 10 bin liraya yüzde 25 yok."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN