Emeklilere kötü haber: Tamamına ilave artış mümkün değil! Teknik düzenleme şart

Emeklilere kötü haber: Tamamına ilave artış mümkün değil! Teknik düzenleme şart

Yüksek enflasyon karşısında yeterli maaş zammı alamayan emekliler, 2024 yılında ilave zam için ısrarını sürdürüyor. Özellikle en düşük emekli maaşı olan 10 bin TL alan emekliler için zam yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. İlave zam yapılsa dahi tüm emeklileri kapsamaması bekleniyor. İşte detaylar...

Emekli maaşlarına ve asgari ücret artışına ilişkin tartışmaları kaleme alan ekonomi gazetecisi Hüseyin Gökçe, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun son açıklamalarını değerlendirdi.

Ekonomim'de yer alan haber göre Hüseyin Gökçe, emekli maaşlarına ek zam talebinin hükümetin gündeminde olmadığını ancak asgari ücrete ikinci artış sinyalleri olduğunu belirtti.

EKONOMİ YÖNETİMİNİN PLANLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim mitinglerinde sabit ücretlilerin durumunun iyileştirilmesine yönelik mesajlar veriyor ancak emekli maaşlarına ek zam planının olmadığını vurguluyor. AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, emekli maaşlarında erken artış olmayacağını belirtti ancak asgari ücrete ikinci bir artışın olabileceğini ima etti.

TEKNİK DÜZENLEME ŞART

Hüseyin Gökçe, 16 milyonun üzerindeki emeklilerin tamamına ekstra bir artışın mümkün görünmediğini ancak en alt seviyede maaş alan emekliler için teknik bir düzenlemenin gerektiğini ifade etti.

Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun açıklamaları, emeklilerden çok çalışanlarla ilgili kısımlarda daha çok dikkat çekti. Asgari ücrette ikinci bir artışın gündeme gelebileceği sinyalleri verildi.

ALIM GÜCÜNÜN ARTIRILMASI

Muhammet Emin Akbaşoğlu, 2024'ün 'Emekliler Yılı' ilan edildiğini hatırlatarak nisan ayında tüm çalışanların alım gücünün artırılmasıyla ilgili değerlendirme yapılacağını belirtti. Asgari ücrete ikinci bir artışın tartışılacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN