Emeklilere müjde! İndirim resmen başladı: Resmi yetkililer duyurdu

Emeklilere müjde! İndirim resmen başladı: Resmi yetkililer duyurdu

Türkiye'de yer alan 16 milyon emekliye dev indirim duyuruldu. Resmi yetkililer tarafından duyurulan indirim büyük ilgi görüyor. SGK kapsamındaki tüm emekliler faydalanabilecek. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren gelişme Resmi Gazete'de bugün yayımlandı. Emekliler o hizmetlerden indirimli olarak faydalanabilecek. Peki, indirim hangi hizmetleri kapsıyor? İşte o hizmetler...

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın daha önce duyurduğu emekli destek paketinde yer alan indirimlerden biri daha hayata geçti. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile emeklilere kamu kurum ve kuruluşlarına ait sosyal tesislerde yıl sonuna kadar yüzde 15 indirim hakkı tanındı.

resmi-gazete.jpg

EMEKLİ DESTEK PAKETİ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği yeni düzenlemeler peş peşe devreye giriyor. Bakan Işıkhan'ın açıkladığı sağlık, seyahat, haberleşme ve ulaşım gibi alanlarda emeklilere yönelik desteklerin yanı sıra, kamu sosyal tesislerindeki indirim de bu kapsamda önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

t25-uzmanindan-ciddi-uyari-em-406.webp

İNDİRİM HEMEN YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) kanunu kapsamında gelir ve aylık alan tüm emekliler, kamuya ait sosyal tesislerde sunulan hizmetlerden yüzde 15 indirimli olarak yararlanabilecek. Bu indirim, konaklama, yemek ve diğer sosyal aktiviteleri kapsıyor.

0x0-emekli-promosyon-kampanyalari-icin-yeni-rakamlar-8250-tl-firsati-emekli-maasi-tasima-ile-ek-promosyonlar-icin-1661069259706.webp

EMEKLİLERİ SEVİNDİREN DİĞER UYGULAMALAR

Emekli destek paketi kapsamında hayata geçen diğer uygulamalar arasında şunlar yer alıyor:

  • Ücretsiz Konaklama: Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtları yaz aylarında 1 ay boyunca emeklilere ücretsiz olarak açılacak.
  • Spor Tesisleri Ücretsiz: Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı tüm spor tesisleri emeklilerin ücretsiz kullanımına sunulacak.
  • Ulaşım ve Haberleşmede İndirim: PTTcell özel emekli paketi, PTT Kargo indirimleri ve TCDD tren biletlerinde yüzde 10 indirim gibi avantajlar sağlanacak.
  • Alışverişte İndirim: TROY iş birliğiyle emekli kartları aracılığıyla fatura ödemeleri, eczane, market ve giyim alışverişlerinde indirimler sunulacak.

Emekliler için daha birçok avantajın yer aldığı destek paketi, yaşam kalitelerini artırmayı ve sosyal hayata daha aktif katılımlarını sağlamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN