Emeklilere müjde! Seyyanen zam ve bayram ikramiyesi yolda!

Emeklilere müjde! Seyyanen zam ve bayram ikramiyesi yolda!

2024 yılının emekli yılı ilan edilmesi üzerine emekliler, kendileri için yapılacak ayrıcalıkları heyecanla beklemeye devam ediyor. Sosyal Güvenlik Kurumu Uzmanı emeklilere yeni bir müjde verdi! Seyyanen zam ve bayram ikramiyesi yolda...

NESİBE GÖVEN ATALAY

2024'ü emekli yılı ilan eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri emeklileri heyecanlandırdı. Emekliler seyyanen zam ve bayram ikramiyesi için gün sayarken, SGK Uzmanı İsa Karakaş sevindirici haberleri paylaştı.

Karakaş'a göre masada emekliler için birçok formül var. Kulislerde konuşulan rakamlar da yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Kocaeli'de en düşük emekli maaşı alanlar için yeni hesap! 10 bin TL'ye yükseliyor! - Nokta Gazetesi

Emeklilerin gündeminde seyyanen zam ve bayram ikramiyesi gibi önemli konular bulunuyor. 14 milyonu aşkın emekli, hükümetten gelecek açıklamalara odaklanmış durumda. YouTube yayınında konuşan SGK Uzmanı İsa Karakaş'ın paylaştığı kulis bilgilerine göre, emekliler için birçok olumlu gelişme masada yer alıyor.

EKİM FORMULÜ UMUT VERİYOR

Karakaş'ın belirttiğine göre, emekli maaşları açlık sınırının çok altında kalmış durumda ve bu konuda hükümetin bazı planları bulunuyor. Hükümet, Ekim ayında emekli maaşlarını memur ve asgari ücret zammına yakınlaştırmayı planlıyor. Temmuz ayında yapılan zamların ardından, en düşük zam oranıyla emeklilerin geride kaldığı gözlemlenmiş. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emekliler için verdiği talimatlar doğrultusunda, emeklilere yönelik olarak 5.000 TL'lik bir ikramiye sağlandığı belirtiliyor.

BAYRAM İKRAMİYESİ 5.000 TL'YE ÇIKABİLİR

SGK açıkladı: 50 bin kişinin emekli maaşı iptal edildi! Sistemden kontrol etmek isteyenler için… - HABER24 - Son Dakika Haberler

Özellikle seçim sürecine girilmesiyle birlikte, emeklilere yönelik ikramiyenin 2.000 TL'den en az 5.000 TL'ye çıkarılması gündemde. Bu rakamın kritik bir sürece girilirse 10.000 TL'ye kadar çıkabileceği ifade ediliyor. Hükümetin en büyük kozunun ise seyyanen zam olduğu vurgulanıyor.

SEYYANEN ZAM KAPIDA

Konuşulan rakamlara göre, emeklilere yapılacak seyyanen zam miktarı en az 4.000 TL ile 5.000 TL arasında olabilir. Bu zam, tüm emeklileri kapsayacak şekilde planlanıyor. Ancak, ekonomik durum ve mevcut programlar göz önünde bulundurulduğunda, daha önce vaat edilen 8.000 TL - 12.000 TL arasındaki geri ödemelerin mümkün olmadığı belirtiliyor.

EMEKLİLERİ NELER BEKLİYOR?

  • Ekim ayında emekli maaşlarında önemli bir artış olabilir.
  • Ramazan Bayramı ikramiyesi 5.000 TL'ye yükselebilir.
  • Seyyanen zam en az 4.000-5.000 TL civarında olabilir.
  • Bu gelişmeler emekliler için büyük bir sevinç kaynağı olacak.

Sizce emeklilere yapılacak zamlar yeterli mi?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN