Emeklilere zam müjdesi! Ek ödemeyle birlikte 14 bin 327 TL olacak... Ödeme takvimi netleşiyor

Emeklilere zam müjdesi! Ek ödemeyle birlikte 14 bin 327 TL olacak... Ödeme takvimi netleşiyor

Yeni yıla az bir zaman kala milyonlarca emekli vatandaş maaşlarına gelecek zammı merak ediyor. Bu kapsamda emeklileri yakından ilgilendiren bir zam müjdesi geldi! Ek ödemelerle beraber 14 bin 327 lira olacak… Ödeme takvimleri netleşmeye başladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Emekli maaşlarının belirlenmesinde ölçek olarak kullanılan bir veri de Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanacak olan son veriler olacak. Bu veri ise 3 Ocak tarihinde açıklanacak. Açıklanacak olan bu rakam emekli maaşlarına gelecek olan zamma etki edecek. Milyonlarca emekli ise açıklanacak zam oranına kilitlenmiş bir şekilde beklerken Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'ın çalışmaları yeni düzenlemeler konusunda etkili olacak. Öte yandan şuan için geçerli olan en düşük emekli maaşı 7 bin 500 lirayı geçecek.

YENİ DÜZENLEME TÜM EMEKLİLERİ KAPSAYACAK

Bakan Mehmet Şimşek ve Bakan Vedat Işıkhan'ın çalışmaları kapsamında yapılacak olan yeni düzenlemeler SSK ve Bağ-Kur emeklilerini ilgilendirirken en düşük emekli maaşı ile birlikte tüm emeklileri ilgilendirecek. Ülkemizde yaklaşık 15.5 milyon emekli vatandaş bulunurken emekli maaşına gelecek olan düzenleme çok geniş bir kitleyi ilgilendiriyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekliler için bütçe sınırlarının sonuna kadar zorlanması talimatını verdi. Bu talimatla beraber Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 15 milyonu aşkın emekliyi ilgilendiren Ocak zammı için bütçe çalışmalarını gerçekleştiriyor.

yeni-proje-2.jpg

MAAŞ ZAMMI TABLOSU YENİDEN HESAPLANDI

Tüketici Fiyat Endeksi, Haziran ayında 131.59 iken Ekim ayında 1749.11 oldu. Öte yandan yeni veriler ışığında 4 aylık enflasyon oranı yüzde 29.41, Refah payı hariç 4 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 29.41, 4 aylık memur enflasyon farkı yüzde 22.08, memur toplu sözleşme zammı yüzde 15 oranında olurken 4 aylık memur zammı yüzde 40.39 olarak hesaplandı.

SON İKİ VERİ KALDI

Maaşlara gelecek olan zamların netleşmesi için açıklanması gereken iki veri kaldı. Bunlardan biri Kasım ve Aralık aylarının da içine katılarak hesaplanmış 6 aylık enflasyon verileri olacak. Bu veriler de hesaplandıktan sonra refah payı dahil edilmeden zam oranı kesinleşecek. Yılın son enflasyon raporu Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın sunumu ile açıklandı. Erkan, bankanın yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65 olarak duyurdu.

yeni-proje-3.jpg

MAAŞLARA NE KADAR ZAM GELMESİ BEKLENİYOR?

Merkez Bankası tarafından yapılan tahminlere göre yüzde 65’lik oran gerçekleşirse, zam oranları şu şekilde düzenlenecek;

6 aylık enflasyon oranı yüzde 37.76, refah payı hariç 6 aylık SSK ve Bağ-Kur emekli zammı yüzde 37.76 6 aylık memur enflasyon farkı yüzde 29.96, memur toplu sözleşme zammı yüzde 15, 6 aylık memur zammı yüzde 49.46 olacak.

yeni-proje-4-002.jpg

EK ÖDEME İLE 14 BİN 327 TL OLACAK

Refah payı dahil olmadan tahmini enflasyon verilerine göre maaşlara gelecek zam sonucunda yeni maaşların tahmini ise şu şekilde olacak;

10 bin lira kök maaş alan bir kişi yeni verilere göre zam sonrasında 13 bin 776 lira almaya başlayacak. Öte yandan bu rakama yüzde 4’lük ek ödeme ilave edilecek ve bir emekli 14 bin 327 lira emekli maaşı alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN