Emeklilere zam tarihi belli oldu! Maaşınızı fazla görürseniz şaşırmayın, bu tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak

Emeklilere zam tarihi belli oldu! Maaşınızı fazla görürseniz şaşırmayın, bu tarihten sonra maaşlar zamlı yatacak

Emekli maaşlarında yeni düzenleme merakla bekleniyor. Milyonlarca emeklinin yakından takip ettiği zam haberlerine dair gelişmeler yaşandı. O tarihten itibaren zamların duyurulacağı söylendi. Zam çalışmalarının yoğunlaştığı gruplardan birisinin ise en düşük emekli maaşının olduğu belirtiliyor. İşte tüm detaylar...

Türkiye'de yer alan 16 milyon emekli vatandaşa müjdeli haber geldi. Değişikliklerin yapılmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon verilerine göre, zam yapılacağı duyuruldu. Emekli maaşlarındaki zammın tarihi paylaşıldı.

O TARİHTE ZAM GELİYOR

Orta Vadeli Program ile birlikte yüzde 65'e varan yıl sonu enflasyon tahmini ile emekli aylıklarına gelecek olan zam oranları da güncelleniyor. Zamların Ocak 2024 itibariyle yürürlüğe gireceği belirtildi. Temmuz - Ağustos ayları arasında enflasyon yüzde 19,44 olarak açıklayan TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) dikkatleri çekti.

Orta Vadeli Program kapsamında enflasyon zammının yüzde 37,76'lık bir artışa ışık tuttuğu görüldü. Yapılacak olan toplantı ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan çalışmalara son dokunuşlar yapılacak.

1-7tjn-cover.webp

ZAM ORANI YÜZDE 50 OLACAK

Emeklilerin maaş zammı hakkında ilk açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten geldi. Şimşek, emekli vatandaşların enflasyon karşısında ezilmeyeceğine dikkat çekerek, emekli taban maaşlarına zam geleceğini ve emekli maaşların tamamında zam formüllerinin masaya yatırıldığını duyurdu.

Emeklilere yapılacak olan ilk seçenek ile birlikte, emeklilerde oransal bir artış söz konusu. Refah payı olarak yansıtılacağı tahminler arasında yer alıyor. Temmuz 2023 ile birlikte yüzde 25 zam yapılan emekliler, refah payının ardından zam yüzdesi 50'ye yükselebilir. Taban maaşlara seyyanen zammın yapılmasıyla birlikte, 7 bin 500 TL maaş alanların, aylığı yükselecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN