Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak?

Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla beraber bu yıl bayram ikramiyesinin ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Peki bu yıl emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? işte bu sorunun yanıtı.

Emekliler için bayram ikramiyesi, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde verilir. 2018 yılında başlayan emeklilere ikramiye uygulaması yılda 2 kere olmak üzere emekli vatandaşlara ödeniyor. Peki, emeklilerin bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? İşte bu sorunun yanıtı.

Bayram İkramiyesi Tarihleri

2023 yılında SSK emeklileri 14-16 Nisan tarihleri arasında, Bağ-Kur emeklileri 17-18 Nisan tarihlerinde, Emekli Sandığı kapsamında aylık alanlar ise 19 Nisan tarihlerinde bayram ikramiyelerini alabilecekler.

bayram.webp

Kimler Bayram İkramiyesi Alabilir?

Bayram ikramiyesi, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) tabi olan emeklilere ödenir. Bu kapsamda, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi kurumlardan emekli olanlar bayram ikramiyesi almaya hak kazanırlar. Ayrıca, vefat eden emeklilerin hak sahipleri de bayram ikramiyesi alabilir.

Bayram İkramiyesi Miktarı

Bakanlık tarafından çalışmaları yürütülen en düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya, bayram ikramiyesinin ise 2 bin liraya çıkarılması düzenlemesini içeren teklif, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilerek yasalaşmıştı. Buna göre EYT ile emekli olan vatandaşlar da dahil bu sene emekliler zamlı bayram ikramiyelerini Ramazan Bayramı’ndan önce alabilecekler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN