Emeklilerin zam isyanı! 3600 gün ile 9000 prim günü eşitsizliği: 7500 TL'nin üstündeki maaşlar...

Emeklilerin zam isyanı! 3600 gün ile 9000 prim günü eşitsizliği: 7500 TL'nin üstündeki maaşlar...

Emekli maaşına gelen zam ile birlikte tepkiler de gelmeye başladı. Alınan karar sonucunda 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilen en düşük emekli maaşı, 7 bin 500 TL'den fazla emekli maaşı alanlara yansımadı. Teklifin yasalaşması ile birlikte emekli maaşlarınının yarısından fazlası neredeyse eşit hale geldi. Yüksek prim ödeyerek emekli olanlar ise bu durumdan rahatsız oldu. İşte tüm detaylar...

EMEKLİ MAAŞI VE PRİM EŞİTSİZLİĞİ TEPKİ ÇEKİYOR!

Ülke gündeminde yer alan emekli maaşı zammında dair gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte hükümet tarafından yapılan emekli maaş hamlesi ile birlikte 2 bin TL zam geldi. 2023 yılı ile birlikte açıklanan en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltildi.

En düşük emekli maaşına yapılan zam ile birlikte 7 bin 500 TL'den daha fazla maaş alan vatandaşlar tepki gösterdi. Sigorta primini yüksekten yatıran emekli vatandaşlar ile düşükten yatıran emekli maaşlarının eşitlenmesinden rahatsızlık duyuldu.

Yapılan zam ile birlikte toplamda 15,6 milyon emekli vatandaşın yarısından fazlasının emekli maaşları neredeyse eşitlendi. Habertürk'ten Ahmet Kıvanç tarafından ele alınan habere göre en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilirken bir zamda emekli ikramiyelerinde geldi. Ramazan ve Kurban Bayramı'nda emeklilere verilen ikramiye 1.100 TL'den 2 bin TL'ye yükseldi.

s-7978c775102d73d0ff326c336cfe3346baa437ef.webp

EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRETE YAKLAŞTI!

Emekli maaşında yapılan düzenlemeye karşı olmadıklarının altını çizen CHP'li Bülent Kuşoğlu, zamanlamasının doğru olmadığına dikkat çekti. Kuşoğlu'na göre sosyal güvenlik sistemi prim esaslı ve aktüeryal bir hesaba dayanması gerektiğine dikkat çekti. Emeklilik sisteminde bozulmalar olduğuna dikkat çeken Bülent Kuşoğlu açıklamasında güncel ücret sisteminin asgari ücrete yaklaştığını vurguladı.

Ülkemizin yüzde 60'ının asgari ücret alıyor olarak göründüğünün altını çizdi. Emekli maaşlarının nasıl bu hale geldiğini sorgulayarak ortalama emekli maaşları yapılan zam ile birlikte 7 bin 500 TL'ye de yaklaştığını açıkladı.

banka-emekli-maasina-el-koyabilir-mi.jpg

EMEKLİ MAAŞLARI EŞİTLENDİ!

Devlet tarafından muhtaç olan vatandaşlara yardım edilmesinin doğru olduğunu vurgulayan Bülent Kuşoğlu, bu yardımların sosyal güvenlik sistemi üzerinden yapılmasının doğru olmadığına dikkat çekti. Bülent Kuşoğlu'nun yanı sıra konuya dair HDP'li Garo Paylan tarafından da açıklama geldi. Yapılan açıklama ile birlikte 3 bin 600 prim ödemesi olan vatandaşlar ile 9 bin gün prim ödeyen vatandaşların emekli maaşı olacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN