Emeklilik bekleyen EPT'lilere müjde! Yaş ve prim şartı sil baştan

Emeklilik bekleyen EPT'lilere müjde! Yaş ve prim şartı sil baştan

EYT Yasasından yararlanamayan EPT'liler kademeli emeklilikten dolayı emekli olmamıştı. Primlerde günler eşitleniyor EPT'lilere ise emeklilik yolu açılıyor. 5000 prim günü bekleyen kademeli emeklilik mağdurlarına müjde geldi.

Emeklilik hayali prim gün sayısından dolayı suya düşen EYT'lilere müjdeli haber geldi. Seslerini duyurmaya çalışan EPT'liler 5000 gün ile emekli olmayı bekliyordu. Bakan Vedat Bilgin'den beklenen haber geldi. Yaş şartı ve prim gün sayısına güncelleme yapılacak. EPT'lilere emeklilik yolu açılıyor

EPT MAĞDURLARINA MÜJDE! EMEKLİLİK GELEBİLİR

Bakan Bilgin'in yaptığı açıklamaya göre, Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olanlara yaş indirimi yapılacak ve çalışan 1800 prim günü ile 41 - 42 - 43 - 44 yaşında emeklilik olmuş olacak. Bu düzenleme 4A, 4B, 4C’li olan herkes kapsama giriyor.

vedatbilgin.jpg

Kısmi emekliliğe göre yaş şartı kadınlar ve erkeklerde düşürülecek. Yani 55 ve 50 yaşında yeni reforma göre emekli olabilecekler. Erken emeklilik için 2 nokta var. Bunlardan biri sigorta yapılmadan çalışmışlarsa bunu tespit etmeleri ve 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olmaları.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (77)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
77 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN