Emeklilikte hesaplar sil baştan değişti! Yüzde 30'u devletten: Yaş düşüyor! İşte yeni emeklilik şartları!

Emeklilikte hesaplar sil baştan değişti! Yüzde 30'u devletten: Yaş düşüyor! İşte yeni emeklilik şartları!

14 Mayıs seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte emeklilere dair gelişmeler hız kazandı. Seçimler öncesinde vaatlerini bir bir duyuran Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, müjdeli haberi verdi. Emeklilik yaşının düşürüleceği bilgisini paylaşarak yeni formül ile birlikte emeklilik primlerinin yüzde 30'u devlet tarafından karşılanacak. İşte tüm detaylar...

EMEKLİLİK ŞARTLARINA YENİLİKLER!

14 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye yeniden Cumhurbaşkanı seçimine gidiyor. Seçim süreci ile birlikte oy toplamak için adaylar ve partililer tarafından halka yönelik vaatler duyurulmaya başlandı.

Paylaşılan vaatler ile birlikte oy kullanacak halkı kendisine çekmeyi hedefleyen adaylar arasına günümüzün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yer alıyor. Cumhur İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı olan Recep Tayyip Erdoğan emekliliğe dair yeni vaatlerini kısa bir süre önce duyurdu.

Emeklilik yaşında indirime gidileceğine dair vaat vererek halka müjdeli haberi verdi. Yeni bir formül ile birlikte emeklilik yaşları düşürüleceğini ifade etti. Vaat ile birlikte primlerin yüzde 30'unun devlet tarafından karşılanacağı bilgisi paylaşıldı.

pqr7nf-x.jpg

PRİM GÜN SAYISI DÜŞÜRÜLECEK!

AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtımı toplantısında Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte detaylara yer verildi. Kadınlarda annelik ve çocuk gibi etkenler emeklilik yaşını erkene çekecek. Aile Koruma Kalkanı Programı kapsamında ev hanımlarına tercih hakkı verilerek ödeyecekleri primlerin 3 / 1'inin devlet tarafından karşılanacağı bilgisi paylaşıldı.

Yürürlükte yer alan yasa ile birlikte SGK'lı kadınların emekli olması için prim gün sayısı 7 bin 200, gerekli olan yaşın ise 58 olması gerektiği belirtildi. Bağ-Kur kapsamında ise kadınlar da 58 yaşında emeklilik hakkı kazanıyor.

fuwpdicwaau4rfv.jpg

5 YIL ERKEN EMEKLİ OLMA FIRSATI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı aracılığıyla Bağ-Kur prim günü düzenlemesine dair çalışmalara start verildi. Yapılan çalışmalar ile birlikte 4A ile 4B arasındaki prim farkı kaldırılıyor.

9 bin gün birim koşulu uygulanması halinde 7 bin 200'e indirilecek. Bu kapsamda Bağ-Kur'lu vatandaş 5 yıl daha erken emekli olabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN