Emekliye ayrılan bavulunu alıp buralara koşacak! Kaplıca, deniz, göl... Büyükşehire tövbe edeceksiniz

Emekliye ayrılan bavulunu alıp buralara koşacak! Kaplıca, deniz, göl... Büyükşehire tövbe edeceksiniz

Türkiye’nin gizli cenneti Yalova, keşfedilmeyi bekleyen eşsiz yerlerle dolu. Doğal bir güzelliğe sahip olan bu yer emekliye ayrılanların yaşamak için tercih edeceği şehirlerin başında geliyor. İşte, Yalova’da yaşamanıza neden olacak o güzellikler…

Hem kışın hem de yazın ayrı bir güzelliğe bürünen Yalova, kışın termal turizmiyle yazın ise sıcacık kumsalı ve deniziyle kendine hayran bırakıyor. Yıl içinde yerli yabancı birçok turiste ev sahipliği yapan Yalova’yı hem turistik amaçlı hem de yeni yerleşim yeri olarak değerlendirebilirsiniz.

Öyle ki kent sakin yaşamıyla dikkat çektiği kadar bu sakinliği destekleyen birbirinden güzel cennet harikası yerleriyle de dikkat çekiyor. İşte, emekliye ayrılanları Yalova’ya göç ettirecek o güzellikler…

ÇINARCIK SAHİLİ

yalova-1.jpg

Yalova’da deniz havası almak isteyenlerin adresi Çınarcık Sahili oluyor. Hem temiz sahili hem de berrak deniziyle bu sahil özellikle yaz aylarında dolup taşıyor. Kış aylarında ise termal tatile gelenlerin dinlenme noktası oluyor.

ERİKLİ ŞELALESİ

yalova-2.jpg

Yalova’nın serin noktalarından biri de Erikli Şelalesi. Metrelerce yüksekten akan şelalenin çevresi zengin bir yaşam alanıyla dolu. Burada doğa yürüyüşü, kamp ve çeşitli doğa sporları yapma fırsatı bulabilirsiniz.

DELMECE YAYLASI

yalova-3.jpg

Yalova’nın güzelliğine güzellik katan en önemli yerlerden biri de Delmece Yaylası. Teşvikiye’ye bağlı olan bu yayla yemyeşil renkleriyle dikkat çekiyor. Ayrıca kamp yapılan bu yaylada başınızı döndürecek kadar oksijene doymanız da garanti.

DİPSİZ GÖL

yalova-4.jpg

Yalova’nın yeşilini gösteren ve keşfedilmesi gereken bir yer de Dipsiz Göl’dür. Teşvikiye’ye 10 km mesafede bulunan bu göl her mevsim ziyaretçilerin akınına uğrayan, gerçek bir doğa harikasıdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN