Emekliye çifte zam müjdesi geldi! Emekli maaşı ve bayram ikramiyesine zam... Yeni rakamlar açıklandı!

Emekliye çifte zam müjdesi geldi! Emekli maaşı ve bayram ikramiyesine zam... Yeni rakamlar açıklandı!

Emekli vatandaşlara kısa bir süre önce çiftte müjde verildi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan açıklama ile birlikte emeklilerin ayakları yerden kesildi. En düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltileceği belirtilirken bayram ikramiyeleri de güncellendi. Yapılan açıklamalara göre bayram ikramiyesi de 2 bin liraya yükseltilecek. İşte tüm detaylar...

EMEKLİYE ÇİFTE ZAM MÜJDESİ

2023 yılı ile birlikte zamlanan emekli maaşı mart ayı ile birlikte yeniden gündeme geldi. Enflasyona oranlı bir şekilde zamlanan emekli maaşı seçim öncesinde yeniden zamlanacağı bilgisi paylaşıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından emekli maaşına dair kritik açıklamalar geldi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasal düzenleme ile birlikte zam konusu işlenecek. Düzenleme sonrasında en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL'den 7 bin 500 TL'ye yükseltilmesi düşünülüyor.

Fakat belirtilen zamdan 7 bin 500 TL'den fazla olan emekli maaşlarında değişiklik yapılmayacak. Aradaki farkın ise hazineden ödeneceği bilgisi paylaşıldı. 2 bin lira tutarında zam alan emekli maaşı şimdiden büyük ilgi görüyor. Fakat 7 bin 500 TL'den fazla maaş alan emekli vatandaşlar ise kendilerine neden zam yapılmadığına dair tepkiler verdi.

emekliler-mujde-emekli-maaslarina-z-j6ic.webp

EMEKLİ MAAŞINDA ZAM MÜJDESİ

AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tarafından yapılan emekli zammı açıklamasıyla birlikte emekli bayram ikramiyelerine dair çalışmaların olduğunu belirtmişti. Ramazan ayının gelişi ile birlikte açıklamalarını yenileyen Mustafa Elitaş ikramiye zammı müjdesini verdi. Yılda iki kere Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere verilen bayram ikramiyesi zammı dikkat çekti. 1.100 TL olan emekli bayram ikramiyesinde 900 TL tutarında artış yapılacağı belirtildi.

0x0-promosyon-yarisi-buyudu-bazi-bankalarin-odeme-tutari-7500-tl-buldu-nelere-dikkat-edilmeli-iste-tum-detaylar-1659512950917.jpg

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE ZAM GELİYOR!

Mustafa Elitaş tarafından açıklanan güncel emekli bayram ikramiyesi 1.100 TL'den 2.000 TL'ye yükseldi. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı'nda verilecek olan emekli bayram ikramiyesine 900 TL tutarında zam yapılacağını belirtti. Yapılan zamların önümüzdeki hafta itibariyle geçerli olacağının bilgisini veren Mustafa Elitaş emekli vatandaşlara müjdeli haberi verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN