Emekliye Erdoğan'dan müjde! 2. zam yolda! Rakamı duyan inanamadı

Emekliye Erdoğan'dan müjde! 2. zam yolda! Rakamı duyan inanamadı

En düşük emekli maaşı seçim öncesinde 7.500 liraya yükseltilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise emekliye 2. zam sinyalini de seçim vaatleri arasında vermişti. Erdoğan'ın seçimi kazanmasıyla beraber gözler emekli zammına döndü. Zam oranları da netleşmeye başladı. İşte emekli maaşlarına yapılacak 2. zam oranları

2023 yılında yüzü en çok güzel kesim emekliler oldu. En düşük emekli maaşı 7.500 lira bayram ikramiyesi ise 2000 TL'ye yükseltilişti. Erdoğan bununla da yetinmedi, 2. zam müjdesi daha vermişti. Seçim sonrasında emekli maaşına yapılacak olan zam oranları da masaya yatırıldı. Bununla beraber emekli maaşı asgari ücretle denkleşebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde emekli maaşlarında iyileştirme olacağının müjdesini vermişti. EYT ve en düşük emekli maaşı ile milyonlara kişiyi sevindiren Erdoğan 2. zam haberini de böyle vermişti. Meclis'e yeni emeklilik reformunun da yakında sunulacağı açıklanmıştı.

erdoganpara.jpg

EMEKLİYE 2. ZAM MI GELİYOR?

Emekli maaşına 2. zam müjdesi sonrası hesap da netleşti. Kademeli emeklilik maaşı zamlarıyla beraber zam oranı formülleri de açıklandı.

EMEKLİ MAAŞLARINA KADEMELİ ZAM

Emeklilerin maaş zammı konusunda masadaki formüller yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Buna göre ;

7 bin 500 TL ve 10 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 40

10 – 15 bin TL arasında maaşı olanlara yüzde 35

15-20 bin TL arasında olanlara ise yüzde 30 olarak kademeli zam yapılması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (62)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
62 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN