Emekliye kötü haber! Maaşlara zam beklerken duyuruldu, binlerce emeklinin hayali suya düşecek

Emekliye kötü haber! Maaşlara zam beklerken duyuruldu, binlerce emeklinin hayali suya düşecek

Milyonlarca emekliye kötü haber verildi! Maaşlara zam bekliyorlardı ama o duyuru yapıldı… Resmen bu haberler hayalleri suya düşecek. Yakın zamanda yeni bir zam beklenirken zam tarihi ileri atıldı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz aylarda memur ve emekli maaşlarına zam geldi. Lakin en düşük emekli maaşına zam verilemedi ve 7 bin 500 lirada sabit kaldı. Bu gelişmenin ardından milyonlarca emekli tepki gösterirken yeni bir zam geleceğine ilişkin açıklamalar yapıldı. Bu açıklamalarda sonra emekli vatandaşlar yeni zammı beklemeye başladı. Lakin yeni zamma ilişkin de hayaller suya düştü.

ZAM ÇALIŞMALARI BU HAFTA BAŞLIYOR

Emekli vatandaşların dört gözle beklediği zam çalışmaları, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında bakanlar düzeyinde bu hafta tamamlanacak. Kabineden görüşülen zam konusu daha sonra meclise sunulacak. En düşük emekli maaşı olan 7 bin 500 liranın yükseltilmesi, seyyanen zam ve refah payı konuları masada yer alırken oransal artış yapılması konusu da görüşülecek.

yeni-proje-2-002.jpg

Yapılan düzenlemeler kapsamında emekli maaşlarına verilecek zammın yüzde 50’ye ulaşması planlanıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan zam çalışmalarının bitirdikten sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını belirtti.

yeni-proje-3-004.jpg

EMEKLİYE KÖTÜ HABER GELDİ

Normalde ekim ayının sonlarında emekliye ek zam yapılması beklenirken son açıklamalardan sonra kötü haber geldi. Emekli vatandaşlara yapılacak olan ek zammın ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

yeni-proje-4-005.jpg

Öte yandan SSK ve Bağ-Kurluların emekli maaşlarına gelecek olan ocak zammı, Temmuz-Aralık 2023 dönemi enflasyon oranında artacak. Mecliste yapılacak olan yasal değişiklikler sonrasında 6 aylık orandan fazla artış bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN