En çok çocuklara kötü oldu! Süt fiyatlarında şok eden artış, bir şişesi bile o fiyatı buldu

En çok çocuklara kötü oldu! Süt fiyatlarında şok eden artış, bir şişesi bile o fiyatı buldu

Çiğ süt fiyatı tartışılmaya devam ederken açıklama Ulusal Süt Konseyi’nden geldi. 2023 yılı çiğ süt üretim maliyeti belli oldu. Aralık ayında 8.74 TL olan 1 litrelik süt üretim maliyetine Ocak ayında 1 TL’ye yakın zam yapılırken güncel fiyat da 9.69 oldu. İşte güncel süt fiyatları…

Çiğ süt üretim maliyeti her geçen gün artış gösterirken vatandaşlar da artan fiyatları tepki gösteriyor. 15 Ekim tarihinde alınan kararlar doğrultusunda Ulusal Süt Konseyi referans fiyatı 8,5 TL'de sabit tutuldu. Ancak üreticinin maliyeti artmaya devam ettikçe Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından alınan kararında yanlış olduğu düşünülmeye başladı. İşte güncel süt fiyatları…

2023 OCAK AYI ÇİĞ SÜT ÜRETİM MALİYETİ AÇIKLANDI


2023 yılında zamlanan çiğ süt fiyatları vatandaşın dikkatinde yer alıyor. Ocak ayında görülen fiyat artışları dikkat çekerken açıklama Ulusal Süt Konseyi’nden geldi. Aylık olarak yayınlanan üretim maliyeti verileri kapsamında 1 litrelik sütün üretim maliyeti geçtiğimiz aya oranla 1 TL artış gösterdi. Aralık ayında 8.74 TL olarak görülen süt fiyatının Ocak ayında üretim maliyetinin 8.69 TL olduğu açıklandı.

sut-fiyat.jpg

GÜNÜ GÜNÜNE YAYINLAMAYA BAŞLADILAR


Tartışma konusu olan çiğ süt üretim maliyetleri Ulusal Süt Konseyi tarafından açıklanıyor. Geçtiğimiz aylarda 2-3 hafta geriden açıklanan üretim maliyeti rakamları için yeni bir karar alındı. 2022 yılı Aralık ayında daha ay çıkmadan yayınlanan takvim dikkat çekerken Ocak ayı üretim maliyetleri ise 1 Şubat Tarihi itibari ile yayınlandı. Konseyin bu hareketinin bakanlık üzerinde baskı oluşturması ve referans fiyatının güncellenmesi olduğu söyleniyor. Bu kapsamda Ulusal Süt Konseyi 2 aydır düzenli olarak günü gününe rakamları açıklıyor.

sut-zamlari.jpg

Referans fiyatları belli olmadan sanayici de hem üreticiden istedikleri rakama süt alamazken hem de bazı zincir marketlere zam yapamıyor. Ulusal Süt Konseyi’nin süt üreticisinin aleyhine sanayicinin ise lehine bir durum olduğunda çiğ süt üretim maliyetlerini 2-3 ay geriden açıklaması dikkat çekti. Konseyin sanayicinin aleyhine bir durum söz konusu olduğunda günü gününe açıkladığı rakamlar ise bütün samimiyetsizliği gözleri önüne serdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN