En düşük emekli maaşı için flaş karar! Kalem kalem değişiyor: Emekli ikramiyesine 3'lü formül! İşte masadaki kritik rakam

En düşük emekli maaşı için flaş karar! Kalem kalem değişiyor: Emekli ikramiyesine 3'lü formül! İşte masadaki kritik rakam

Hükümet seçim öncesinde çok sayıda müjdeli haberi verdi. EYT'den sonra en düşük emekli maaşı 7.500 lira oldu. Bu defa gözler bayram ikramiyelerine döndü. Bunun için ise masada 3 formül olduğu belirtildi. İşte emekliler için bayram ikramiyelerinin hesaplanma formülleri... Eğer o formül kabul görürse emekliler toplamda 7.500 lira alacak.

Devlet emekliler için düğmeye bastı ve seçim öncesinde en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya çıkardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı karar doğrultusunda en düşük emekli maaşı 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükselti. Tüm bunlar yaşanırken gözler bu kez bayram ikramiyelerine döndü. İkramiyeler ise 3 formülle sıralandı

emekiler.jpg

EMEKLİ MAAŞI ZAMMI SONRASI SIRADA BAYRAM İKRAMİYESİ

2023 yılı itibari ile önce EYT'liler emekli oldu daha sonra emekli maaşlarına 2 kez zam yapıldı. İlk zam Ocak ayında gerçekleşmişti. 3 bin 500 lira olan en düşük emekli maaşı 5.500 TL’ye yükseltilmişti.

emeklimaasi.jpg

GÖZLER BU KEZ BAYRAM İKRAMİYESİNE DÖNDÜ

Daha sonra 7 bin 500 liraya çıkarılan emekli maaşıyla gözler bu kez bayram ikramiyelerine döndü. Bayram ikramiyeleri içinse 3 formül masaya yatırıldı.

Bayram ikramiyeleri için düzenlemelerin yapılacağı söylenirken, önerilen formül ise şöyle:

İlk formüllerden biri yıllık ikramiyenin en düşük emekli maaşına eşitlenmesi. Bu formül ile bayram ikramiyesi 3.750 TL olarak toplamda 7.500 TL’ye yükseltilecek.

İkinci formül ise yerinde değerlendirme oranına göre emekli ikramiyelerinin belirlenmesi. Bunla beraber ikramiye 1.100 liradan 2.452 liraya yükseltecek. Emekliler bayram toplam 4.904 lira alacak.

Sonuncu emekli ikramiyesi ise enflasyon rakamlarıyla belirlenmesi. Enflasyon rakamına göre belirlenen ikramiye ise 3 bin 614 lirayı bulacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN