En düşük emekli maaşında alt limit belli oldu! Enflasyon oranı kadar zam şimdiden garanti, üzerine refah payı eklenecek

En düşük emekli maaşında alt limit belli oldu! Enflasyon oranı kadar zam şimdiden garanti, üzerine refah payı eklenecek

Milyonlarca emekli, 2023 Temmuz zammını merakla bekliyor. TÜİK tarafından mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla 5 aylık zam oranı belli oldu. Enflasyon farkı ile en düşük emekli maaşının ne kadar olacağı aşağı-yukarı belli oldu. Peki, emekli maaşına ne kadar zam yapılacak? İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

Mayıs ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla emekli maaş zammını da doğrudan ilgilendiren 5 aylık enflasyon farkı netleşti. Böylelikle 5 aylık emekli maaşı zam oranı netlik kazandı.

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Ocak-Mayıs dönemi enflasyon oranı ise yüzde 38.96 oldu. Geçtiğimiz aylarda en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL olarak güncellenmişti. Bu tutara yüzde 38.96 zam şimdiden kesinleşmiş oldu. 7 bin 500 TL maaş yüzde 38.96 artırıldığında 10 bin 400 TL oluyor.

TV100'de yer alan habere göre, SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıklarına enflasyon oranında zam yapılacak. SSK ve BAĞ-KUR emekli aylıkları temmuz ayında ocak-haziran dönemindeki enflasyon oranında artırılacak.

2023 TEMMUZ EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Konuya ilişkin olarak kabine değişikliği öncesinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak görev yapan Vedat Bilgin şunları söylemişti:

"Yasal prosedürde emekli maaşları temmuz ayında düzenleniyor. 7 bin 500 lira yaptığımız sıra yoğun ve haklı şekilde gelen talep vardı. 7 bin 500 lira yaptığımızda yaklaşık 9,5 milyon insan istifade etti. Bizim emekli olan insanlarımız yuvarlak 15 milyon.

Bundan istifade edemeyen, prim ödemiş insanlar var. Onlardan yoğun talep geldi. Sayın Cumhurbaşkanımız katıldığı programda onlarla da ilgili düzenleme yapacağız. Temmuz ayında bütün bunları yeniden değerlendireceğiz. Ödediği prim dikkate alınarak kademeli olarak artış olacak."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN