Erbaş: Dualarımızda Filistin ve Doğu Türkistan’ı unutmayalım

Erbaş: Dualarımızda Filistin ve Doğu Türkistan’ı unutmayalım

Müslümanların Ramazan-ı Şerif’ini tebrik eden bir mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ramazan ayı boyunca yapılacak ibadetlerde Gazze’nin, Kudüs’ün, Doğu Türkistan’ın ve bütün mazlum coğrafyaların kurtuluşu için dua etmenin önemini vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ramazan ayının başlaması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kur’an-ı Kerim’in bu ayda indirildiğini ifade eden Erbaş, ibadet şuurunun doruğa ulaştığı, kalplerin ilahi rahmet ve mağfiret ile neşelendiği bu ayın, oluşturduğu maneviyat iklimi ve iyilik zeminiyle mümin gönüller için tam anlamıyla bir huzur kaynağı olduğunu vurguladı.

11 ayın sultanının büyük bir özlemle karşılandığı bu günlerde, İslam dünyası ve insanlığın İsrail’in Gazze’ye saldırıları nedeniyle mahzun ve kederli olduğunu kaydeden Erbaş, “İdrak edeceğimiz ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum” ifadesini kullandı.

Erbaş, “Mübarek ramazanın merhamet ikliminden hakkıyla istifade ederek başta Filistin ve Doğu Türkistan olmak üzere dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların, sistematik katliam, işkence ve tacizlerin son bulması için yüce Mevla’ya dua edelim. Dökülen kanın durması, yetim feryatlarının dinmesi, mazlumların gözyaşlarının silinmesi, bütün kardeşlerimizin bir an önce zulümlerden kurtulması için sözlü dualarımızı fiili dualarımızla destekleyelim” çağrısında bulundu.

İslam’ın amacının, insanın hem dünya hem de ahiret mutluluğu olduğunu da hatırlatan Erbaş, “Orucumuzu ve diğer ibadetlerimizi, ancak Rabbimizin rızasına uygun söz, tutum ve davranışlarla bütünleştirdiğimizde ramazan ayının rahmet, bereket, mağfiret ve huzur ikliminden istifade edebiliriz. Orucun bir kalkan ve perde oluşunu, ancak kötü söz ve amellerden, kavga ve çirkinliklerden uzaklaştığımızda hissedebiliriz” tavsiyesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN