Erdoğan talimat verdi: En düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor! Masada konuşulan iki formül sızdırıldı

Erdoğan talimat verdi: En düşük emekli maaşı 5 haneli oluyor! Masada konuşulan iki formül sızdırıldı

Emekli maaşına ek zam için gözler Meclis'e çevrildi. Milyonlarca emekli, ek zam için geri sayıma başladı. Zira, hükümet temsilcilerinin yaz aylarında yaptığı açıklamalar, emekli maaşına ekim ayında ilave zam yapılacağı yönündeydi. İşte, emekli maaşı zammı son dakika haberi...

TBMM'nin yeni yasama dönemine başlamasıyla emekli maaşlarına ek zam yapılması için çalışmalar başladı. Maaşlara yapılacak zam için iki senaryo üzerinde duruluyor.

EMEKLİ MAAŞINA NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Sabah'ta yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatların ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığı yeni emekli zammı düzenlemesi için harekete geçti.

Meclis'in yeni yasama yılına başlamasıyla birlikte emekli zamlarına ilişkin yürütülen çalışmalar hız kazandı. En düşük emekli maaşının bütçe çalışmalarının meyvelerini vermesiyle en geç Kasım ayında yeniden belirlenmesi bekleniyor. Emekli taban aylığının ara zam ile artmasıyla beraber Hazine desteği de yükselmiş olacak.

EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Emekliye verilmesi planlanan ek zam kapsamında iki farklı formül bulunuyor. İlk formüle göre yeni ekonomi adımının iyi gitmesi sonucunda ek zam verilecek. Bu noktada en düşük emekli maaşında taban aylıkların 10 bin TL olarak revize edilmesi en güçlü formül olarak dikkat çekiyor.

İkinci formül kapsamında ise seyyanen zam söz konusu. Böylece tüm emeklilerin maaşlarına 2 bin ile 3 bin TL arasında zam verilmesi formülü bulunuyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN