Bartın’da geçen haziran ayında meydana gelen olayda, İsmail Öztürk dönemin AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu tarafından silahla vuruldu. Öztürk, aylar süren tedaviden sonra yaşam mücadelesini kaybederken, ölüm raporu ‘doğal ölüm’ olarak hazırlandı.
Oğlunun beyninin arka kısmından tek kurşunla vurulduğunu belirten baba Veyis Öztürk, tedavi süreci boyunca ihmaller silsilesi yaşandığını belirterek hem oğlunun hayata tutunma çabası boyunca bunun engellenmeye çalışıldığına işaret etti hem de şu anda ilerlemekte olan yargı sürecinin şaibesine dikkat çekti. KARAR ’a konuşan baba Öztürk “Mermi çıkarıldı ama Ankara’ya Hacettepe’ye ancak 6’ncı gün sevk edildi. Hafıza kaybı yaşadı, defalarca atak geçirdi. AK Parti eski Bartın Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu’nun silahlı saldırısı sonucu ağır yaralanan oğlum için düzenlenen ‘doğal ölüm’ raporu da vicdanlara sığmaz” dedi.

TEDAVİ SIRASINDA BİLE TEHDİT EDİLDİ
Tedavi sürecinde yeterli müdahale yapılmadığını savunan baba Öztürk, o süreçte il dışına sevk taleplerinin ve ambulans isteklerinin reddedildiğini belirterek hastane sürecinde dahi bir yandan engellemelerle bir yandan da tehditlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi. “Peşimize adam taktılar” diyen Öztürk ‘Davacı olmayın yoksa oğlunuz hapishaneye girer, dediler’ ifadelerini kullandı. İlk duruşmanın 5 Ocak’ta Bartın Adliyesi’nde görüldüğünü hatırlatan Öztürk, duruşma sonrası oğlunun yaşananları kaldıramaması sebebiyle sinir atakları geçirdiğini ve sağlık durumunun hızla kötüleştiğini aktardı.
BİLİNCİ KAPALIYKEN İFADE ALMAK İÇİN BASKI KURDULAR
Baba Öztürk, oğlunun yoğun bakımda bilinci kapalı olduğu sırada kendilerinin sürekli polisler tarafından arandığını ve ifade vermesi için baskı uygulandığını aktardı. Oğlunun hasta yatağında bile rahat bırakılmadığını ve yataktan kaldırılarak ifadeye götürüldüğünü söyleyen Öztürk, sürecin en başından beri aceleye getirilerek çözülmeye çalışıldığını iddia etti. Oğlu için iki kez otopsi talep ettiğini ancak bu talebin reddedildiğini söyleyen acılı baba, “Ölüm raporuna küçük harflerle ‘doğal ölüm’ yazmışlar. Bu belgeyle şimdi tutukluyu cezaevinden çıkarmaya çalışıyorlar” diyerek tepki gösterdi, yargı sürecinin nasıl ilerleyeceğine dair endişelerinin olduğunu belirtti. Raporu Ankara’daki doktorlara gösterdikten sonra savcılığa başvurduklarını söyleyen Veyis Öztürk, cenazenin defnedildikten bir gün sonra mezardan çıkarılarak otopsiye gönderildiğini belirtti. Otopsi raporunun henüz açıklanmadığını ifade eden Öztürk “Raporla oynanmasından korkuyorum” dedi.
KEMİKLERİ SIZLAMASIN DİYE MÜCADELE EDİYORUM
AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Muhammet Kızılayoğlu’nun silahlı saldırısı sonrası hayatını kaybeden İsmail Öztürk’ün babası Veyis Öztürk, daha önce bir oğlunu da trafik kazasında kaybettiğini anlattı. Acılı baba “Şimdi bir oğlumu da bu olayda kaybettim. Geriye bir torunum kaldı, onu da eski eşi bize göstermiyor. Hiçbir şeyim kalmadı, annesi kederinden artık yürüyemiyor. Canımızın da bir kıymeti kalmadı. Yüreğimdeki ateşi kimse anlamaz, oğlumun kemikleri sızlamasın diye uğraşıyorum” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.
