Erdoğan tartışmalara işaret etti: Her parti kendi adayını çıkarabilir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kağıthane-Gayrettepe Metrosu’nun açılış töreninde konuştu. Yerel seçimlere yönelik İstanbul'daki aday tartışmalarına değinen Erdoğan, "Her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabidir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı Açılış Töreni'ne katıldı. Erdoğan, açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İstanbul'da gerçekleştirilen projelere dikkat çeken Erdoğan, "Tüm engelleme çabalarına rağmen Marmaray, Avrasya Tüneli'ni yapmasaydık İstanbul trafiği çok daha içinden çıkılmaz hal alırdı" ifadelerine yer verdi.

'HER PARTİ ADAYINI ÇIKARABİLİR'

Erdoğan ayrıca, yerel seçimlerde yarışacak adaylar tablosunda netleşen duruma dikkat çekerek tartışmalara yönelik "Her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamalarından satır başları şöyle:

GÜNLÜK YOLCU KAPASİTESİ 600 BİN KİŞİ

"Bugün bu hattı, Gayrettepe'ye bağlayan Kağıthane-Gayrettepe kesiminin açılışını yapmak için bir aradayız.

8582468.jpg

9 istasyondan oluşan ve hızı saatte 120 km'ye ulaşan hattımızın günlük yolcu kapasitesi 600 bin kişidir. Mesafe 30 dakikaya, Göktürk-Mahmutbey arası 38 dakikaya, Tekstilkent-İHL arası 45 dakikaya, Taksim-Göktürk arası 26 dakikaya inecektir.

RAYLI SİSTEM UZUNLUĞU 338,5 KİLOMETREYE ÇIKIYOR

Bu hattımızın hizmete alınmasıyla İstanbul'da tamamlanan raylı sistem ağlarının uzunluğu 338,5 kilometreye çıkıyor. Biz söyledik mi yaparız.

Millete tepeden bakanlar, millete karşı kibirli davrananlar siyasette kaybetmeye mahkumdur. 31 Mart inşallah akşamında bunları hep beraber göreceğiz.

Fatih'in emaneti bu aziz şehri, inşaatına başlanmış metroları dahi yapamayan zihniyetin insafına bırakmadık, bırakmayacağız.

BÜYÜKŞEHİRLERİMİZİ AYAĞA KALDIRACAĞIZ

Bir yandan hükümet yani biz, bir yandan belediyeler, İstanbul'umuzu, Ankara'mızı, büyükşehirlerimizi ayağa kaldıracağız.

8582462.jpg

Kağıthane'den sandıkların patladığını görmek istiyorum. Buna var mısınız? Kimseyi küstürmeyeceksiniz. Kucaklayacaksınız. Nefret diliyle değil, kucaklayıcı dille konuşacaksınız.

HER PARTİNİN KENDİ ADAYINI ÇIKARMASI GAYET TABİDİR

Sağa sola sataşarak rüştünü ispat peşinde koşandan kendi partisine de ülkeye de fayda gelmez. Her partinin kendi adayını çıkarması da gayet tabidir.

İstanbul'un kronikleşen sorunlarına dair çözüm önerilerimizi Murat Kurum kardeşimiz İstanbul halkıyla paylaştı. Sistem İstanbul adını taşıyan proje paketiyle ulaşımdan kentsel dönüşüme kadar İstanbul'u yeniden hak ettiklerine kavuşturmayı istiyoruz.

İSTANBUL TRAFİĞİ İÇİNDEN ÇIKILMAZ HAL ALIRDI

Tüm engelleme çabalarına rağmen Marmaray, Avrasya Tüneli'ni yapmasaydık İstanbul trafiği çok daha içinden çıkılmaz hal alırdı. İstanbul'un iki yakasına iki büyük tünel inşa ederek karayolu ulaşımını rahatlatacağız"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN