Erdoğan'dan afet bölgesi ile ilgili açıklama: Yarım milyon depremzedeye 100 bin konteyner

Erdoğan'dan afet bölgesi ile ilgili açıklama: Yarım milyon depremzedeye 100 bin konteyner

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Olağanüstü Zirvesi'nin ardından yaptığı açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen afet bölgesinde Mayısa kadar 100 bin konteyner kuracaklarını açıkladı. "Yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız." diyen Erdoğan, "Sel felaketlerinin yeniden kanattığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışacak, yıkımları ve zararları tazmin edeceğiz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Türk Devletleri Teşkilatı Olağanüstü Zirve Toplantısı’nda Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesi için Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kuracaklarını söyledi. Erdoğan, "Kayıpları tamamen telafi etmeden, insanlarımızı geleceklerine güvenle bakacağı günlere kavuşturmadan bize dinlenmek haram." ifadelerini kullandı.

Türk Yatırım Fonu kurulduğunu açıklayan Erdoğan, "Türk Yatırım Fonu'nun, Türk dünyasında ekonomik bütünleşmeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Fona, İstanbul ev sahipliği yapacaktır." diye konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

6 Şubat'taki depremlerde 49 binden fazla insanımızı kaybettik. Bu depremler insanlık tarihinin en büyük afetleri arasında gösteriliyor. Depremin ardından devletin tüm imkanlarını bölge için seferber ettik.

"TÜRK DÜNYASI BİR OLDUĞUNU GÖSTERDİ"

Yaşadığımız felakette Türk dünyası olarak sergilediğimiz dayanışmayı, birlik ve beraberliği hiçbir zaman unutmayacağız. TDT ülkeleri, felaketin ardından yardım çağrımıza en hızlı cevap veren, en hızlı harekete geçen, acılarımızı en kalbi paylaşan dostlarımızın başında geliyor. Türk dünyası, tasada ve sevinçte bir olduğunu bugün tekrar gösterdi. Bu dayanışmanın deprem yaralarının sarılmasında da devam edeceğine inanıyorum.

"KAYIPLARI TELEFİ ETMEDEN BİZE DİNLENMEK HARAM"

Kayıpları tamamen telafi etmeden, insanlarımızı geleceklerine güvenle bakacağı günlere kavuşturmadan bize dinlenmek haram. Mayıs ayına kadar 100 bin konteyner kurarak yarım milyon depremzedeyi daha iyi şartlarda barınabilecekleri bu alanlara taşıyacağız. Sel felaketlerinin yeniden kanattığı yaraları sarmak için gece gündüz çalışacak, yıkımları ve zararları tazmin edeceğiz.

TÜRK YATIRIM FONU ANLAŞMASI

İlgili kurumlarımız arasında işbirliğinin ileri seviyeye taşınmasını ve müteakip zirveye kadar TDT Sivil Koruma Mekanizmasının tesisini kararlaştırdık. Türk Yatırım Fonu Kurucu Anlaşması'nın imzalanması, zirvemizin somut kazanımlarından olmuştur. Türk Yatırım Fonu'nun, Türk dünyasında ekonomik bütünleşmeye katkı sağlayacağına inanıyorum. Fona, İstanbul ev sahipliği yapacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN