Erdoğan'ın 'Camide bira içtiler' iddiasını yalanlamıştı! Gezi olaylarındaki müezzin Fuat Yıldırım siyasete atıldı!

Erdoğan'ın 'Camide bira içtiler' iddiasını yalanlamıştı! Gezi olaylarındaki müezzin Fuat Yıldırım siyasete atıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılındaki Gezi olayları sırasındaki "Camide içki içtiler, ayakkabılarla girdiler" iddiasını “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek yalanlayan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım siyasete atıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2013 yılındaki Gezi olayları sırasında 2 Haziran 2013 tarihindeki "Camide içki içtiler, ayakkabılarla girdiler" iddiasını yalanlayan Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini Fuat Yıldırım siyasete atılma kararı aldı.

2 Haziran 2013'te dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında polis müdahalesinin ardından Dolmabahçe'deki Bezm-i Alem Valide Sultan Camii’ne sığınan vatandaşların camide bira içtiklerini iddia ederek camiye ayakkabıyla girdiklerini öne sürmüştü.

Erdoğan'ın bu iddiasının ardından Bezm-i Alem Valide Sultan Camii müezzini olarak görev yapan Fuat Yıldırım ise “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem, içki içildiğini görmedim” diyerek Erdoğan’ın iddialarını yalanlamış ve camide içki içilmediğini söylemişti. Yıldırım'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne verdiği altı saatlik ifadesinde “Ben din adamıyım, yalan söyleyemem. Cami içerisinde içki içen ya da elinde içki şişesi olan birini görmedim” sözleri uzun süre gündem olmuştu.

20230323-fuat-yildirim-001.jpg

SİYASETE ATILDI

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; Yıldırım, siyasete atılarak 14 Mayıs seçimleri için CHP’den milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Yıldırım, İstanbul Başakşehir’e bağlı Kayabaşı köyünde tayin edilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın atamasına itiraz eden Yıldırım dava açmıştı ve Karaköy’deki Arap Camii’nin müezzini olarak görev yapmaya başlamıştı.

Kronik böbrek rahatsızlığı nedeniyle haftanın üç günü diyaliz tedavisi gören Yıldırım, uzun süre böbrek nakli beklemiş ve 2022 yılında nakil gerçekleşmişti

NE OLMUŞTU?

Gezi protestoları sürerken iktidara yakın medya organları cami içinde bira içildiğinin ileri sürmüştü. Dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihli partisinin Meclis grup toplantısında “Ayakkabılarla Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi’ne gireceksiniz, orada içeceksiniz. Bu ülkenin dini mabetlerine karşı bu saygısızlığı yapacaksınız. Ne adına? Çevre adına. Caminin müezzinini tehdit edeceksiniz, ondan sonra farklı şekilde konuşturacaksınız; ‘Böyle bir şey olmadı’… Ne olmadı, bütün görüntüler elimizde. Cuma günü arkadaşlarımıza bunları görüntüyle vereceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN