Erkan Baş'tan İnce'ye: '2. tura bırakmak' ne demek, kime hizmet ediyorsun?

Erkan Baş'tan İnce'ye: '2. tura bırakmak' ne demek, kime hizmet ediyorsun?

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, seçime dair açıklamalarda bulundu. Baş, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’nin 'Seçimi ikinci tura kalınca kazanacağım' sözlerine tepki göstererek, “Benim bütün amacım seçimi ikinci tura bırakmak diye bir şey olabilir mi? Burada bir itiraf var. Kime hizmet ediyorsunuz” dedi.

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TELE1’de Gökmen Karadağ’ın sunduğu Liderler Açıkça programında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

14 Mayıs seçimlerine bir ay kala partilerin çalışmalarını hızlandırdığı süreçte, Memleket Partisi cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’ye yüklenen Baş, ‘Seçim ikinci tura kalırsa ben kazanırım’ sözlerine tepki gösterdi.

‘KİME HİZMET EDİYORSUN?’

Erkan Baş, seçimin ikinci tura kalmayacağını ilk turda biteceğini söyleyerek, “Toplumun derinliklerinde yurttaşın yüreğinde bu iktidardan bir an önce kurtulma isteği var. Bunu 15 gün önce yapabilme imkanı olan yurttaş neden 15 gün beklesin? Hemen kurtulmak istiyor. O yüzden ben seçimin büyük olasılıkla ilk turda sonuçlanacağına inanıyorum. Bir de bir siyasetçi için '2. tura bırakmak' diye bir iddia olabilir mi? İlk turda neden kazanamıyorsun? Benim bütün amacım seçimi ikinci tura bırakmak diye bir şey olabilir mi? Burada bir itiraf var. Kime hizmet ediyorsunuz? Dolayısıyla ben halkın bu süreci görüp saray rejiminden bir an önce kurtulmak kararlılığını sandığa da yansıtacağını biliyorum.

‘İKİ VEKİLLİK İÇİN İLKELERİNDEN VAZGEÇTİLER’

AK Parti’nin seçime HÜDA PAR ile girmesini de eleştiren Baş, “AKP o kadar zor durumdaki HÜDA PAR gibi bir gram katkı yapacaksa yüzlerce kilo zarar verecek bir ittifaka girmek zorunda kalıyor. Bütün varlığı cumhuriyet, laiklik, kadın düşmanlığı temelli. HÜDA PAR ne demek? HÜDA PAR denince insanların aklına Hizbullah’ın katliamları, cumhuriyet düşmanlığı, kadın düşmanlığı gelir. Böyle bir partiden medet umuyorsunuz. Bu nasıl bir çürüme, bitiş sürecine girdiğinizi gösteriyor. Hani yan yana gelmiyordunuz bunlarla? İki vekillik için ilkelerinden vazgeçtiler” şeklinde konuştu.

‘OYUNU KURALINA GÖRE OYNADIK’

Emek ve Özgürlük İttifakı’nın seçim stratejisini anlatan Baş, “İktidarın kendisini hak etmediği halde en fazla milletvekili çıkartacak, muhalefeti de birbirine düşürecek bir oyunu vardı. Seçim listeleri teslim edildiği gün itibariyle bu oyun bozuldu. Oyunu kuralına göre oynadık. İktidarın bize kurduğu tuzağı boşa çıkardık. En doğru seçenek çoklu ama il bazında ayrıntılı çalışılmış bir plan yapmaktır. Bütün seçim bölgelerinde de tek bir partiden girilmesinin doğru olmadığını düşündük. Siyaset sadece matematiğe sığmaz aynı zamanda toplumsaldır. Tüm seçim bölgelerinde tek tek çalışmalarımızı yaptık. İttifakımızın en yüksek sayıda vekil çıkarabileceği şekilde oy alabileceği bir modeli geliştirdiğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

'O KADAR CAHİL Kİ'

Mustafa Destici’nin ‘Jusoviç olan soy ismini saklıyor sözlerine de tepki göstererek, “Hiçbirimiz hangi anne babanın çocuğu olacağımıza karar vermedik. Etnik kimliğimizi biz belirlemedik. Bunlar ayrımcılık konusu olamaz. Biz eşit yurttaşlık mücadelesi veriyoruz. Buradaki zihniyet beni hedef tahtasına yerleştirirken Türkiye’deki milyonlarca insanı karşısına aldı. Soy ismini saklıyor diyor. O kadar cahil ki ben gurur duyuyorum soy ismimle. Benim soy ismim Jusoviç tam Türkçe karşılığı Yusufoğlu demek. Bu kadar basit. Hiç mi bir şey bilmiyorsun? Bu kadar cahil. Burada kimsenin bilmediği sadece Destici’nin ve ırkçıların görebildiği bir sır var. Türkiye’de benim gibi milyonlarca insan var. Bu bir zihniyet problemi. İmamoğlu’nu da Pontus’lukla suçladılar. Kılıçdaroğlu alevi kimliğiyle hedef tahtasına oturuldu. AKP genel başkanı Ermeni yurttaşlardan bahsederken söze “affedersiniz Ermeni” diye başlıyor. Zihnin arkasında şu var; Bu bize karşıysa Türk olamaz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN