Erkek çocuk sahibi olanlar dikkat! Sağlığınızdan olabilirsiniz: Tüm anne babaları ilgilendiriyor

Erkek çocuk sahibi olanlar dikkat! Sağlığınızdan olabilirsiniz: Tüm anne babaları ilgilendiriyor

Anne ve baba olmanın zorluğunu bir tek yaşayanlar anlar. Her geçen gün sorumluluk üstüne sorumluluk alan aileler fazla hareketli çocuk sahibi olduklarında fazladan yoruluyor. Erkek çocuk sahibi olan anne ve babaları ilgilendiren önemli bir açıklama yapıldı. İşte konunun detayları…

Aile olmanın en güzel yanı çocuklar olarak görülürken kız ve erkek çocuklar arasında görülen farklılık da aileler tarafından fark ediliyor. Yapılan araştırmalar erkek çocuğu yetiştirmenin daha zor olduğunu gözler önüne serdi. Erkek çocuk sahibi bir annenin sahip olduğu erkek çocuk sayısı ve uzun vadeli sağlığı göz önüne alındığında önemli bir ilişki ortaya çıktı. Araştırmacılar konu üzerinde araştırmalarını hızlandırırken erkek çocuk sahibi olan ailelerde tek tek uyarıldı. İşte konunun detayları…


DAHA ERKEN YAŞLANDIRIYOR

60 yaş üzeri ve 13 binden fazla yetişkin ile yapılan çalışmalar kapsamında bilişsel gerileme ve bilişsel temel seviyeleri incelendi. Çalışmalar en az 1 erkek çocuk sahibi olan Ebeveynler için yapılırken bilim adamları yaptıkları araştırma kapsamında katılımcıların %82,3'ünün en az 1 oğlu olan ve yanıt verenlerin %61,6'sının kadın olduğunu belirtti.

erkek-cocuk-anne.jpg

ERKEK ÇOCUK DERT SAHİBİ YAPIYOR

Yapılan çalışma kapsamında erkek çocuk sahibi olan ebeveynlerin sağlık üzerinde uzun süreli etkileri olduğu ortaya çıktı. Bilim insanları erkek çocuk ve ebeveyn arasındaki bağlantıyı çözemezse dahi erkek çocuklarının daha erken yaşlandırdığını ortaya koydu. Bu kapsamda ailelerin çocukları ile nasıl iletişime geçtiğini bu süreç üzerinde doğrudan etkili olduğu belirlendi. Çocuklarıyla sağlam bir ilişkiye sahip olan ailelerin daha sağlıklı ve daha uzun yaşadığı görülürken çocukları ile problemi olan kişilerin sağlık açısından sıkıntı yaşadığı belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN