Erken emeklilik, maaş zammı, prim indirimi hepsi bir arada! Torba yasa için gözler o tarihte

Erken emeklilik, maaş zammı, prim indirimi hepsi bir arada! Torba yasa için gözler o tarihte

28. yasama döneminde, emeklilik, maaş artışları, asgari ücret, ev kadınlarının emeklilik imkanı, gençlere yönelik düzenlemeler, memurlara kira yardımı ve kira artışında sınırlamalar gibi birçok önemli konu gündemde yer alıyor. Meclis tatiline yaklaşırken, bu konularda önemli ilerlemelerin kaydedilmesi bekleniyor. Bu konular, milyonlarca insanı doğrudan etkilediği için büyük önem taşıyor. İşte ayrıntılar...

28. Dönem parlamentosunun öncelikli gündem maddeleri, dar gelirliler, memurlar ve emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik adımlar olacak. TBMM Başkanı'nın seçilmesi ve komisyonların oluşmasının ardından, Türkiye'yi mutlu edecek yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesi için çalışmalar başlayacak.

TBMM, maaşlar ve kira konuları gibi önemli konular sonuçlanana kadar tatile girmeyecek. Bu konularda yapılacak düzenlemeler, insanların yaşam standartlarını iyileştirmeyi hedeflemektedir. Parlamento, bu önemli konuları ele alarak, vatandaşların refahını artırmayı ve ekonomik zorluklarla mücadele etmeyi amaçlamaktadır.

Bu süreçte, dar gelirlilerin maddi durumunu düzeltmek, memurların kira yükünü hafifletmek ve emeklilerin alım gücünü yükseltmek için gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Parlamento, bu konular üzerinde titizlikle çalışarak, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir.

İŞTE YENİ DÜZENLEMENİN BAŞLIKLARI

meclis

TBMM'nin yeni döneminde öncelikli gündem maddeleri arasında 100 bin taşeron işçinin kadroya alınması, memur maaşlarına refah payı eklenmesi, emekli aylıklarının artırılması, kiraların kontrol altına alınması, gençlere kredi imkanı sağlanması ve ev kadınlarının emeklilik imkanının düzenlenmesi bulunmaktadır.

TBMM, 100 bin taşeron işçinin işçi kadrosuna alınması konusunda düzenleme yapmak üzere çalışmalarını tamamlamıştır ve yakın zamanda bu konuyu görüşmek üzere gündemine alacaktır.

Memur maaşlarına refah payı eklenmesi için yapılan düzenlemeyle en düşük memur maaşı 22 bin liraya yükseltilecektir. Bu düzenleme en kısa sürede TBMM Başkanlığı'na sunulacaktır.

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkartılmasıyla ortaya çıkan hak kayıpları da en kısa sürede giderilecektir. Ücretlerde kademeli bir artış planlanmaktadır.

Kiralara getirilen sınırlamalar, hızla tamamlanan çalışmalar sonucunda yasal düzenlemeyle Meclis gündemine taşınacaktır. Bu düzenleme, daha önceki düzenlemelerde yaşanan aksaklıkları dikkate alacak ve uymayan ev sahiplerine daha sert yaptırımlar getirecektir.

Evlenen gençlere kredi imkanı sağlanmasıyla ilgili çalışmalar düzenlemeye dönüştürülecek ve Meclis gündemine taşınacaktır. Ayrıca ev kadınlarının emeklilik imkanı için de yasa çalışmaları yapılacaktır.

Seçim öncesi Meclis gündemine getirilen başörtüsü ve aileyle ilgili anayasa değişikliği için de çalışmalara başlanacaktır.

Ekonomiyle ilgili bazı düzenlemeler de yapılması beklenmektedir. Meclis, tatile girmeden önce bu alanda birkaç torba düzenlemenin gündeme gelmesini planlamaktadır.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN