Eski CHP'linin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurt dışı çıkış yasağı kalktı

Eski CHP'linin oğlu AK Parti'den aday oldu, yurt dışı çıkış yasağı kalktı

İstanbul Çekmeköy'de siyasetin tanınan isimlerinden Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlunun AK Parti'den Belediye Meclis Üyesi adayı gösterilmesinin ardından, baba Sipahi'nin üzerindeki yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde, siyasetin önde gelen isimlerinden biri olan eski CHP'li Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi Hüseyin Avni Sipahi'nin oğlu, AK Parti'nin Belediye Meclis Üyesi aday listesinde yer aldı. DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göre bu gelişme üzerine, "rüşvet ve irtikap" suçlamalarıyla yargılanan Hüseyin Avni Sipahi'nin yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

OPERASYONDA TUTUKLANMIŞTI

Hüseyin Avni Sipahi, siyasi kariyeri boyunca çeşitli tartışmaların odağında yer aldı. 2014 yerel seçimlerinde CHP'den Beşiktaş Belediye Meclis Üyesi seçilen Sipahi, daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alındı. 2022'de Beşiktaş Belediyesi'ne yönelik "rüşvet ve irtikap" operasyonu kapsamında tutuklanan Sipahi, hakkındaki yurt dışı çıkış yasağına rağmen siyaset sahnesinde aktif kalmaya devam etti.

2019 yerel seçimlerinde Demokrat Parti'den Çekmeköy Belediye Başkan adayı olan Hüseyin Avni Sipahi, bu kez oğlu Uğur Tolgahan Sipahi'nin AK Parti'den Belediye Meclis Üyeliği adayı olarak gösterilmesiyle gündeme geldi. Oğlunun adaylığının ardından, Sipahi'nin yargılandığı davada önemli bir karar alındı ve yurt dışı çıkış yasağı kaldırıldı.

Yurt Dışı Çıkış Yasağının Kaldırılması: Sipahi'nin avukatlarının itirazı üzerine, İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, "rüşvet ve irtikap" davasında yurt dışı çıkış yasağını kaldırma kararı aldı. Mahkeme, Hazinedar ve Sipahi'nin yurt dışına çıkış yasaklarını kaldırırken, iki ayda bir karakolda imza atma şartı getirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN