Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan son yolculuğuna uğurlandı

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfü Doğan bugün son yolcuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Cenazeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve çok sayıda isim katılım gösterdi.

ESKİ Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfü Doğan son yolcuğuna uğurlandı. Doğan'ın cenazesi Süleymaniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından camii haziresinde toprağa verildi.

Eski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan, geçtiğimiz gün Başkent Üniversitesi Ankara Hastanesi'nde çeşitli sağlık sorunları 96 yaşında hayatını kaybetmişti.

Lütfi Doğan bugün son yolculuğuna uğurlanırken cenazesi, Süleymaniye Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan namazın ardından caminin haziresinde toprağa verildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İstanbul Valisi Davut Gül, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve çok sayıda isim katıldı. Doğan'ın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş kıldırdı.

lutfi-dogan-aa-2151299.jpgEski Diyanet İşleri Başkanı ve İslami İlimleri Araştırma ve Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Lütfi Doğan

Cenaze namazı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Diyanet camiamıza, İlim camiamıza baş sağlığı diliyorum. Geride güzel örnek bir hayat bıraktı. Yetiştirdiği insanlar, yazdığı eserler, yaptığı çalışmalar geriye kalmış oldu. Millet olarak başsağlığı diliyoruz. Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Yakınlarına da metanet ve başsağlığı diliyoruz" dedi.

galkamtwqaatytp.jpeg

DAVUTOĞLU'NDAN MESAJ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da cenaze törenine katılırken, sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili paylaşımda bulunurken, taziye mesajı yayımladı. Davutoğlu, paylaşımında, "Kıymetli ilim ve siyaset insanı, manevi dünyamızın mimarlarından eski Diyanet İşleri Başkanlarımızdan Lütfi Doğan için son görevimizi yerine getirdik. Rabbim rahmetiyle muamele eylesin, mekanı cennet olsun" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN