Et fiyatlarında sınır çekildi! Ramazan ayı boyunca fiyatlar değişmeyecek, bu fiyatları görenler akın etti!

Et fiyatlarında sınır çekildi! Ramazan ayı boyunca fiyatlar değişmeyecek, bu fiyatları görenler akın etti!

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte ülkemizde birçok yeni kararlar alındı. Ramazan aylarında oruç ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız için et fiyatlarında bir yenilik yapıldı. Et fiyatlarında alınan sabitleme karar ile birlikte et fiyatları dibi gördü. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendecileri Derneği iş birliği ile birlikte et fiyatlarına dair gelişme yaşandı. İşte tüm detaylar...

RAMAZAN AYINDA ET FİYATLARI SABİTLENDİ

Ramazan ayı ile birlikte market ürünlerindeki fiyatlarda gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan gelişmelerden en çok dikkat çekeni ise et fiyatları oldu. İstanbul'da PERDER üyesi olan marketlerden açıklama geldi.

Ramazan ayı boyunca et fiyatlarının sabit fiyat üzerinden satılacağı bilgisi verildi. Bu durumda ise İstanbul'da 3 farklı tarife dikkat çekti. Tarım ve Orman Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu ve İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (PERDER) üyesi olan marketlerde fiyatlar güncellendi.

İndirim ile birlikte dana kıyma kilosu 190 TL, dana kuşbaşı kilosu 210 TL seviyelerinden satışa sunuluyor. Kıyma fiyatı ise 119 TL olarak belirlenirken kuşbaşı fiyatı 129 TL olarak satılan Et ve Süt Kurumu'nda tüketiciler yeni mağaza için talepte bulundu.

bg-meat-store.jpg

ET FİYATLARINDA YÜZDE 100 ARTIŞ

Et fiyatlarında yaşanan gelişmeler ile ilgili İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Güzeldere açıklamalarda bulundu. Güzeldere yaptığı açıklamalarda kırmızı et fiyatlarının hızlı bir şekilde yükseldiğini belirtti.

Ocak ayı itibariyle 126 TL olan dana karkas fiyatlarının günümüzde 220 liraya kadar yükseliş gösterdiğini ifade etti. Gözle görülür bir şekilde yüzde 100 artış olduğunu belirten Başkan Güzeldere durum hakkında Et ve Süt Kurumu, Tarım ve Orman Bakanlığı ile birlikte çalışmalar yaptığını duyurdu.

d3idyikxgaaowf0.jpg

ET FİYATLARI SABİTLENDİ

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte böyle bir kararın alındığını belirten Faruk Güzeldere vatandaşımıza fayda sağlamak adına kararlar alındığının bilgisini paylaştı. Et ve Süt Kurumu üzerinden yapılacak olan et tedariki ile birlikte kıymalık et fiyatları 190 TL'den kuşbaşılık et fiyatları ise 210 TL'den satılarak belirtilen fiyatlarda sabitlendi. Kasap tezgahı olan ve kampanyaya dahil olan üyeler ile birlikte sabit fiyatlı et satışları başladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN