Eurostat araştırdı, Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi Türkiye oldu! İşte çok şaşırtan o sıralama

Eurostat araştırdı, Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi Türkiye oldu! İşte çok şaşırtan o sıralama

Eurostat tarafından yapılan araştırmada Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi Türkiye oldu. Listede en genç nüfuslu ülke kadar en yaşlı nüfusu sahip ülkelere de yer verildi. İşte çok şaşırtan o sıralama…

Eurostat araştırması kapsamında Avrupa’nın en genç nüfuslu ve en yaşlı nüfuslu ülkeleri tek tek belli oldu. Peki, Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkeleri hangisi? Avrupa’nın en yaşlı nüfusu ülkeleri hangisi? İşte o liste…

AVRUPA’NIN EN GENÇ NÜFUSLU ÜLKELERİ

Avrupa’nın en genç nüfuslu ülkesi sıralamasında birinci Türkiye olurken, ardından Güney Kıbrıs Rus Yönetimi, İrlanda ve Danimarka geldi.

avrupanin-en-genc-nufusu-1.jpg

Avrupa İstatistik Ofisi Eurostat’a göre Avrupa’nın en yaşlı nüfusa sahip ülkesi de İtalya oldu.

Söz konusu araştırmada, Türkiye’ye birlikte İzlanda, GKRY, Arnavutluk, İzlanda, İrlanda, Malta, Moldova, Norveç, İsveç Belçika Slovakya Danimarka, Estonya, Fransa, Hollanda, Polonya, İsviçre, Finlandiya, Avusturya, Romanya, Çekya, Letonya, Litvanya, Macaristan, Slovenya, Lihtenştayn, Sırbistan, İspanya, Hırvatistan, Almanya, Yunanistan, Bulgaristan, Portekiz, İtalya da değerlendirmeye girdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN