Ev hapsi verilen YouTuberlar konuştu: Susmayacağız!

Ev hapsi verilen YouTuberlar konuştu: Susmayacağız!

Sokak röportajı yapan YouTube kanalı İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık, Turan Kural, Kendine Muhabir’in sahibi Hasan Köksoy ve Sade Vatandaş'ın sahibi Mehmet Koyuncu, ev hapsi kararı ile serbest bırakıldıktan sonra yaşadıkları süreci anlatarak, 'susmayacağız' mesajı verdi.

Sokak röportajı yapan sosyal paylaşım sitesi Youtube kanalları 'İlave TV', 'Kendine Muhabir' ve 'Sade Vatandaş' hesaplarının sahipleri hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığınca gözaltı kararı verilmişti. Arif Kocabıyık, editörü Turan Kural ve Hasan Köksoy, ifade işlemlerinin ardından ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilmişti.

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi ve avukat Ömer Furkan Dağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ''Dün şafak baskınıyla eş zamanlı gözaltına alınan Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural için ev hapsi talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışı çıkış yasağı verildi" ifadesini kullandı.

Kararın ardından sosyal medya kanallarından canlı yayın açan YouTuberlar, gözaltına alındıktan sonraki süreci anlatarak ''susmayacağız'' mesajı verdi.

SUSMAYACAĞIZ!

İlave TV'nin sahibi Arif Kocabıyık kararın ardından YouTube kanalından yaptığı canlı yayında, ''Biraz yorgunluk biraz baş ağrısı var üzerimizde, 24 saatlik bir gözaltı süreci yaşadık. Dün sabah saat 7 gibi siber suçlardan sorumlu polis memuru arkadaşlar evimize gelip arama yaptılar. Tüm elektronik eşyalarımızı, telefonumuzu, bilgisayarlarımızı aldılar ve inceleneceğini söylediler" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Saat 9 gibi emniyete geçtik bu süreç içinde nezarette bekleyeceğimiz söylendi ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nde 24 saat gözaltı süreci yaşadık. Çıktığımız mahkemede ev hapsine karar verildi fakat süresi henüz tebliğ edilmedi."

'VATANDAŞIN SESİNİ DUYURMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Bu kararın ev hapsi olması ile birlikte ne kadar siyasi olduğunu göstermiş oldular diye belirten Kocabıyık, ''Bizler sokakta halkın sesini dinleyen insanlarız. İlave TV'ye en büyük cezayı ayağını sokaktan keserek verebiliriz diyorlar ama troller ve destekçileri sevinmesinler biz nerede olursak olalım vatandaşın sesini duyurmaya devam edeceğiz. Sevinen ve onlara destek veren troller şunu bilsinler ki adalet bir gün onlara daha çok lazım olacak. Boşuna sevinmesinler çünkü biz her zaman halkın yayında olmaya devam edeceğiz'' ifadelerini kaydetti.

AK Parti MKYK üyesi Mücahit Birinci'nin şikayeti üzerine gözaltına alındıklarına vurgu yapan Kocabıyık, sözlerine şöyle devam etti:

''Mücahit Birinci, ortağım ve kameramanım olan eniştemin açık bilgilerini paylaştı, bu kişi hakkında suç duyurusunda bulunduk bize bu kadar hızlı işleyen adalet sistemimiz daha Birinci'yi ifadeye çağırmamış. Sonra da Türkiye denilince akıllara adalet geliyor diyorlar. Bizleri terörist ilan ediyorlar. Bu ülkede arsızlık, hırsızlık yapılırken sessiz kalanlar, bizlere gelince vatanperver oluyorlar ama sıkıntı yok."

'YARGIYI MAŞA OLARAK KULLANANLAR BEDELİNİ ÖDEYECEK'

Sade Vatandaş Kanalı sahibi Mehmet Koyuncu ise şunları anlattı:

''Öğlen saat 12.10 itibariyle Arif Kocabıyık, Hasan Köksoy ve Turan Kural hakkında ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verildi. Muhtemelen benim için de aynı kararı verecekler. Ne yazık ki ülkede adaletin geldiği nokta bu, böyle sipariş yargılamalarla bu işler böyle ilerleyecek diye tahmin ediyorum. Bizi susturmak isteyenler, yargıyı maşa olarak kullananlar elbet bunun bedelini ödeyecekler. Bizimle ilgili kararları savcıdan önce Selman Öğüt'ler verdiği zaman biz bunun olacağının farkındaydı, bunun düzelmesi için her şeyi yapacağız."

'BU BASKILAR DOĞRU YOLDA OLDUĞUMUZU GÖSTERİYOR'

Kendine Muhabir kanalının sahibi Hasan Köksoy'da gözaltı süreci sonrası eşi ile birlikte takipçilerine süreci anlattı:

''Ben bundan 1 hafta önce tutuklanmıştım, 5 günlük bir tutukluluk sürecim oldu. Çıktıktan sonra yine bir davayla karşı karşıya kaldım. Karşısına çıktığım savcı daha önce tutuklanma istemiyle beni nöbetçi mahkemeye sevk eden savcıydı. Mahkeme de tutukluluk kararımı veren mahkemeydi. Şimdi ise ev hapsi verildi, henüz süresini bilmiyoruz. Sanırım 2 ay kadar evdeyiz. AK Partili Mücahit Birinci ile alakalı bir olaydan alındık biz de kendisinden şikayetçi olduk bırakın Birinci'nin evine baskın yapılmasını daha davanın savcısı bile belli değil."

''Birilerinin elini taşın altına koyması gerekiyordu. Biz gövdemizle birlikte koyduk. Susmayacağız devam edeceğiz, haksızlığın karşısında susan dilsiz şeytandır. Öyle bir döneme geldik ki kendimizin vatan haini olmadığını ve din düşmanı olmadığımızı kanıtlamak zorunda kalıyoruz. Ulusal basının üç maymunu oynadığı şu dönemde susmayacağız'' diyen Köksoy sözlerine şöyle devam etti:

''Röportajlara bir şekilde devam edeceğiz ve gerçek halkın sesini duyuracağız. Eşime sen sokağa çıkma dedim ama kendisi sağ olsun beklemediğim halde röportajlara devam etmiş. Evde kaldığım bu süreçte kendisi sokağa çıkacak, teknolojinin nimetlerini kullanıp ben de burada gündemi değerlendirebilirim diye düşünüyorum. Sizden konuklar alıp burada konuşabiliriz. Bu süreçte hep yanımda olan yalnız bırakmayan eşime de teşekkür ediyorum. Bu cezalar baskılar doğru yolda olduğumuzu gösteriyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN