Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor: En yetkili isim çok net konuştu

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yüzde 25 zam sınırı kalkıyor: En yetkili isim çok net konuştu

Konut kiralarındaki fahiş fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla getirilen %25'lik zam sınırı uygulaması kalkıyor. Tüm ev sahibi ve kiracıların dikkatle takip ettiği açıklamalar en yetkili isimden geldi. İşte %25'lik zam sınırı hakkındaki son gelişmeler…

Konut kiralarında artışların önünü alamayan bakanlık yüzde 25’lik zam sınırı getirdi. Konut kiralarına yönelik yapılan zamlar sık sık gündemde yer alırken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “%25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” sözleriyle açıklamalarda bulundu. Kira artışları ile birlikte barınma sorunu her geçen gün daha da ciddi bir boyuta ulaşıyor. Fiyatları sabit tutabilmek amacıyla getirilen %25'lik zam sınırı uygulamasının uzatılmayacağını duyuran Tunç, Temmuz ayında tamamlanacak olan uygulama için açıklamalarda bulundu. İşte %25'lik zam sınırı hakkındaki son gelişmeler…

DAHA FAZLA UZATILMAYACAK

Kira artışlarını sabit tutabilmek amacıyla getirilen %25'lik zam sınırı uygulaması hakkında açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamanın daha fazla uzatılmayacağına değindi. Temmuz ayı içerisinde süresi dolacak uygulama ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Tunç, “1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak” sözlerini aktardı.

konut-4.jpg

SINIRLAMAYA GEREK KALMAYACAK

TV 100'de katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, kiralara yönelik getirilen %25'lik zam sınırlamasının Temmuz ayından sonra devam etmeyeceğini aktardı. Kiralarda uygulanan fahiş artışların mağduriyet oluşturmaması amacıyla TBMM'nin %25 zam sınırlandırılması getirdiğini belirten Tunç, bu artışlarla ilgili endişelerin devam ettiğini ve bir yıl kadar uzatıldığını söyledi.

yilmaz-tunc-konut.jpg

Temmuz ayı ile birlikte sonlanacak olan uygulamanın bir anda fahiş artışları neden olmaması için kanun koyucunun takdirinin söz konusu olduğunu belirten Yılmaz Tunç, kiracıların mağdur olmaması için meclis tarafından böyle bir karar çıktığını aktardı. Yılmaz Tunç, “Eski kiracıların kiralarla ilgili elbette serzenişleri oldu. Bir takım sorular yaşandı. 1 Eylül’den itibaren kira davalarında arabuluculuk dönemini başlattık. Yüzde 25 kira artışı durumunun sürmesine gerek kalmayacak.” dedi.

konut-3.jpg

BİNLERCE KİŞİ ARABABULUCU YOLUNU TUTTU

Kira nedeniyle oluşan anlaşmazlık durumlarında sorun arabulucularla çözülmeye başladı. Kira uyuşmazlıkları nedeniyle Türkiye genelinde arı bulucuya başvuran kişi sayısı 129.259'a ulaştı. Arabulucu zorunlu olmasaydı bu durumun direkt davaya intikal edeceğini ifade eden Bakan Tunç, arabulucuya başvuran kişilerin 69.239'unun anlaşmaya vardığını söyledi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, çift taraflı düşünüldüğünde ise 140.000 kişinin adliyeye başvurmaması anlamına geldiğini belirten Bu durumun tartışmaları da ciddi oranda düşürdüğünü söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN