Evde bu sesi duyarsanız kaçın! O yılanın işaretçisi

Evde bu sesi duyarsanız kaçın! O yılanın işaretçisi

Türkiye'nin gündemine oturan yılan vakalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Ülkemizin birçok bölgesinden gelen yılan görüntüleri ve şikayetleri artış gösterirken çeşitli türler dikkat çekiyor. Yılanların yoğunlukta olduğu bölgeler; Mersin, Adana, Trabzon ve Bursa illeri olarak duyuruldu. İşte tüm detaylar...

Son zamanlarda artan yılan vakaları üzerine yeni görüntüler gelmeye devam ediyor. Türkiye'nin dört bir yanında görüntülenen yılanlar vatandaşa endişe vermeye devam ediyor. Büyük bir problem haline gelen yılanların sadece ülkemizde değil dünya üzerinde yayıldığı bilgisi paylaşıldı.

YILAN İSTİLASININ BELİRTİLERİ

Avustralya'da yoğunlukla görülen yılanlar sık sık görülmeye başlandı. Yılan avcıları tarafından verilen bilgilere göre kırsal bölgelerdeki her 3 evden birinde yılan bulunuyor.

Yılanlar türüne göre tehlikeli olma durumları değişkenlik gösterse de evinizde kış uykusuna yatan bir yılanı kimse istemez. Yılanın evinizde olup olmadığını öğrenmek için ise bu belirtilere göz gezdirmeniz gerekir. Bir yılan istilasının belirtileri haberimizin devamında yer alıyor.

o-dieter-zorn-dies-snake-facebook.jpg

YILAN TISLAMALASI

Evinizde kış uykusuna yatmış bir yılanın olup olmadığını öğrenmek için öncelikle sese dikkat etmeniz gerekir. Yılanlar tıslama sesi ile diğer seslerden ayrılabilir. Karanlık ortamlardan ve sıkışık döşeme alanlarından tıslama sesleri duyarsanız yılan ile karşı karşıya gelme ihtimaliniz yüksektir.

Yılanlar süründüğü vakit ise kayma sesi çıkarırlar. Yumurtlamak için serin, nemli ve karanlık bir ortam arayan yılanlar genelde bodrumlarda görülür. Bodrum, mahzen, sığınak, tavan araları ve çamaşırhane gibi bölgelerde sıklıkla görülebilir. Bu yerlere girmeden önce belirtilere dikkat etmeniz önerilir.

1674019180-animeshka-org-p-pieton-snake-instagram-38.jpg

YILAN DERİSİ

Yılan olup olmadığının en büyük belirtilerinden birisi de deri izidir. Yılanlar sürekli olarak deri değiştiren hayvanlar olarak bilinir. Büyüdükçe yenilenen yılanlar ardında kuru ve pul pul dökülmüş derilerini bırakır.

Yılanlar çarşaf halinde ya da evlerinizin sıkışmış, karanlık ve duvar diplerindeki bir yerlere buruşuk bir deri yığını bırakabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN