Evde çıt bile çıkartmayın! Gürültücü komşuya rekor ceza kapıda: Tutarı duyanlar evde parmak ucunda gezecek

Evde çıt bile çıkartmayın! Gürültücü komşuya rekor ceza kapıda: Tutarı duyanlar evde parmak ucunda gezecek

Bakanlık tarafından atılan yeni bir adımla artık komşular birbirlerini rahatsız edecek sesler çıkartmayacak. Gürültü yapan komşuya rekor ceza geliyor. Bunu duyunca çıtınızı bile çıkarmamak için çabalayacaksınız. İşte konuya ilişkin detaylar…

Evde gürültü yapma sonucunda komşuların şikayeti üzerine ilgili merciler tarafından gürültü yapan kişiye bir yaptırım uygulanıyor. Plaket söz konusu bu cezalandırmalar yeni düzenlemelerle beraber değişecek. Bu kapsamda Gelir Vergisi Kanunu'nun Geçici 67. Maddesi'ne göre belirlenen tevkifat oranlarının detayları genişletilecek ve evde gürültü yapanlara verilen cezalarda artış yaşanacak.

yeni-proje-27.jpg

PARA CEZALARINDA ARTIŞ

Kamu Son Haber’de yer alan habere göre, evde gürültü yapmanın ve komşuların şikayeti üzerine gürültü yapan kişiye uygulanan cezalar Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından alınan kararlarla değişti. Para cezasında artırıma gidilirken söz konusu yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. Alınan yeni kararlarla beraber evde yaşayan kişiler komşularını rahatsız etmemek ve ceza almamak için gürültü seviyelerini azami düzeye indirecek.

yeni-proje-28.jpg

7 BİN LİRAYI GEÇEN CEZA TUTARI

Alınan yeni kararlarla beraber komşuları rahatsız etmenin cezası 7 bin 667 liraya çıkartıldı. Bu miktar 2023 senesinde 4 bin 831 liraydı. Dolayısıyla söz konusu cezanın 2 bin 8 36 liralık bir artış oldu. Fazla gürültü yapan komşusunu şikayet etmek isteyen kişiler ise bakanlığa ait olan Alo 181 no’lu hattı arayarak şikayet edebilecek.

Eğer ki gürültü yapan komşunuza iletişim kurup ve sorunu çözmeye çalışmanıza rağmen bir sonuç alamazsanız başka çözüm yollarına başvurabilirsiniz. İlk olarak apartman yönetimiyle konuşup ya da belediye zabıtasının şikayet ederek para cezasına çarptırabilirsiniz. Bunun da bir işe yaramadığını düşünüyorsanız sulh hukuk mahkemelerine başvurarak komşunun gürültü yapmasını yasaklatabilirsiniz. Akşam eğer ki tüm bu yöntemlere rağmen soruna bir çözüm bulamadıysanız Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 25. Maddesi uyarınca tüm kat malikleri ile bir araya gelerek komşunun evini satın alabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN