Evden balkona bile çıkmayın! İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya için önemli uyarı: Tehlikeli seviyeye ulaştı

Evden balkona bile çıkmayın! İstanbul, Bursa, Kocaeli, Sakarya için önemli uyarı: Tehlikeli seviyeye ulaştı

Marmara bölgesini korkutan uyarı geldi. Uzmanlar balkonlara bile çıkmayın diyerekten uyarırken, özellikle İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Bursa için önemli uyarılar geldi. Tehlike seviyeye ulaştığını işaret eden uzmanlar dikkatli olunmasını öneriyor. İşte tüm detaylar...

Meteoroloji kaynaklarından Marmara uyarısı geldi. Batıda yer alan şehirlere dikkat çekerek, mevsim sıcaklıkları işaret edildi. Mevsim normalleri üzerinde yer alan sıcaklıkların durumu daha da zorlaştırdığı açıklandı. İlerleyen günlerde tehlikenin daha da büyümesi bekleniyor.

GÜNDEN GÜNE ARTRAN TEHLİKE

Havada bulunan azot oranının yükselmesiyle beraber sağlığı tehlikeye sokan durumlara dikkat çekildi. Uzmanlar tarafından ciddi bir mesele haline geldiği işaret edilirken, İstanbul ve çevresinde durumun vahim olduğu paylaşıldı: Hava kirliliğinin sebeplerine nüfusun fazla olması belirtilirken, şehirlerde sanayileşmenin artması çevreyi zehirleyen etkenler arasında sayıldı.

1-uadkgdqgl4amssbtldsfcw.jpg

SAĞLIĞINIZ İÇİN DIŞARI ÇIKMAYIN

Sosyal medya üzerinden hava olaylarına ilişkin paylaşımlarda bulunan Hava Forum sayfasından da uyarı geldi. Tehlikeli durum konusunca ciddi bir uyarıda bulunan Hava Forum, hava kirliliğinin zirve yaptığını işaret etti.

Dışarıda spor ve yürüş yapmanın bu dönemlerde sakıncalı olduğunu söyleyerek, azot dioksit oranının sağlık için tehlikeli seviyelerde olduğunu paylaştı. İstanbul'da hava kirliliğinin zirveye çıktığını söyleye Hava Forum, sağlığınız için evde kalın çağrısını yaptı.

t25-hava-kirliligi-zihni-vuru-214.webp

KİRLİ HAVA RİSK BARINDIRIYOR

Uzmanlar özellikle kronik hastalığı olan vatandaşlara dışarı çıkmaması konusunda uyardı. Yaşlıların da risk altında olduğunu belirterek, hava kirliliğinin olumsuzluklarından etkilenmemek için önlemler alınmasının oldukça önemli olduğu paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN