Evinin arka kapısını açtı birden onunla göz göze geldi. Bu yaratık dünyayı kendine hayran bıraktı: Bakın gerçekte ne çıktı

Evinin arka kapısını açtı birden onunla göz göze geldi. Bu yaratık dünyayı kendine hayran bıraktı: Bakın gerçekte ne çıktı

Evin arka kapısında beliren o yaratık adeta kendine hayran bıraktı. Görünüşüyle, bakışıyla, dikkatleri çekerken nereden çıktığını duyan şaşkına döndü. İşte o sevimli yaratığa ilişkin detaylar…

ZEYNEP ORHAN

Evinin bahçesinde dolaşan bir kadın, bahçede gördüğü o yaratık karşısında şaşkına döndü. İlk görüşte hangi hayvana benzeteceğini bilemeyen kadın ve çevredekiler bu hayvanın nereden gelmiş olabileceğini merak etti. Farklı şekli, bakışları ve sevimliliği ile etraftakilerin ilgisini çeken o hayvanın ne olduğu ise çok sürmeden ortaya çıktı.

DOĞANIN FARK EDİLMEYENLERİ

Avustralya, eşsiz bitki örtüsü ve faunasıyla ünlü bir ülkedir ve bu kıtayı ziyaret edenler genellikle buradaki çeşitliliğin etkileyiciliği karşısında hayranlık duyarlar.

yeni-proje-80.jpg

Ancak bu hafta, Sidney'in iç batısındaki bir mülkün bahçesinde yaşayan bir kadın, oldukça şaşırtıcı bir keşfe imza attı. Evinin arka kapısından bahçesine çıkıp dolaşırken çitlerin arasında yuva yapan silindirik bir nesne fark etti. Fotoğraflarda, kahverengi bir sümüklü böceğe benzeyen bir yaratığın büyük ve çizgi film karakterlerini andıran gözleri görülüyordu. Bu görüntü, kadın ve etrafındakiler için daha önce hiç karşılaşılmamış bir manzaraydı.

yeni-proje-78.jpg

ASLINDA O BİR GÜVE

Uzmanlar, bu yaratığın larva evresinde Soluk Kahverengi Atmaca Güvesi olduğunu tespit ettiler. Bu tür, genellikle yaygın olmasına rağmen nadir görülen bir türdür.

Komşulardan biri, bu alışılmadık görünümlü yaratık için "Gerçekten de tuhaf şekilli bir çorabın üzerine silik gözler yapıştırılmış gibi görünüyor" yorumunu yaparken, bir diğeri "Bu, şimdiye kadar gördüğüm en sevimli şey" şeklinde ifade etti.

yeni-proje-79.jpg

Bazıları bu yaratığın "bir tür şahin güvesi tırtılı" olduğunu tanımladılar. Avustralya Müzesi'nden bir böcek bilimci, bu türün genellikle asmalarda bulunduğunu ve genellikle yaz sonu ile sonbahar başında yaygın olduğunu belirtti.

Uzmanlar, renkli gözlerin, yırtıcıları caydırmak için kullanıldığını düşünüyorlar. Bu türün tehlike anında hızlı bir gösteri davranışı sergileyerek yırtıcıları caydırmak için bu gözleri kullandığını açıkladılar.

Bu keşif, doğanın ne kadar çeşitli ve ilginç olduğunu bir kez daha göstermektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN