Evinin bir odasında hazine saklıyor, 81 ildeki herkese ücretsiz dağıtım yapılıyor! Bu ürünlere paha biçilemiyor

Evinin bir odasında hazine saklıyor, 81 ildeki herkese ücretsiz dağıtım yapılıyor! Bu ürünlere paha biçilemiyor

Türkiye'nin 81 iline ücretsiz dağıtım yapıyor, bağı bahçesi olan onun kapısını çalıyor. İsteyen herkes ücretsiz bir şekilde ulaşıyor taleplerde her geçen gün daha da artıyor. Bin bir çeşidi bulunuyor bu zenginlikten kimse geri kalmasın diye evinize kadar gönderiyor.

İzmir'in Bayraklı ilçesinde yaşamını sürdüren Ahmet Özdemir, toprak ilgisini Türkiye'nin dört bir yanına aşılamaya devam ediyor. Kendi serasından elde ettiği tohumları Türkiye'nin dört bir yanına ulaştırmak için canla başla savaşan Özdemir, köylerden tek tek topladığı ata tohumları çoğaltarak Türkiye'nin dört bir yanına ücretsiz gönderiyor. Bin bir çeşit meyve ve sebze tohumunu elinde bulunduran Ahmet Özdemir, bu zenginlikten kimse geri kalmasın diyerek kolları sıvadı.

TÜRKİYE'NİN HER YERİNE GÖNDERİYOR

Aslen tekstil teknikeri olarak hayatını sürdüren Ahmet Özdemir, çocukluktan bu yana toprakla iç içe olmanın verdiği mutluluk ile ata tohumu toplamaya başladı. Tohumlara zaman içerisinde ilgisi artarken Manisa'nın Salihli ilçesinde bir sarı kurarak üretime geçti. Seyahat ettiği köylerin her birinden farklı türde meyve ve sebze tohumlarını alan Özdemir elinde bulunan meyve ve sebze tohumları ile birlikte tohum hareketine destek sağlıyor. Türkiye'nin dört bir yanına biberden patlıcana mısırdan salatalığa kadar bin bir çeşit ata tohumunu ücretsiz olarak ulaştırıyor.

kabak-yerli.jpg

KÖYDE BÜYÜDÜ KÖYE ATILDI

Çocukluktan bu yana toprakla ilişkili olduğunu söyleyen Ahmet Özdemir, köyde anneannesinin ve dedesinin yanında geçirdiği çocukluk yıllarını hatırlayarak ekolojik tarım yapmaya karar verdi. Bu alanda deneyim kazandığını söyleyen Özdemir, sosyal medya üzerinden ürettiği ve gönderdiği tohumları paylaşarak bu harekete destek sağlıyor. Talep eden kişilere emek emek topladığı tohumları paketleyerek anlaşmalı kargolar aracılığıyla ücretsiz gönderdiğini söyleyen Özdemir, elinde birçok ürünün tohumunu bulunduruyor.

yerli-tohum.jpg

HER TOHUM ONDAN GEÇİYOR

Ahmet Özdemir, domates, biber, patlıcan, kavun, karpuz, kabak, su kabakları, fesleğen, reyhan, kekik, marul, roka, maydanoz gibi birçok meyve ve sebze tohumunu elinde bulundururken Türkiye'nin zengin coğrafyasından çıkan farklı ürünleri de üretim yapmak isteyenlerle buluşturuyor. Yerel tohumların lezzetinin ve besin değerinin hibrit tohumlara oranla daha yüksek ve farklı olduğunu dile getiren Özdemir, tohum envanterini de sürekli güncellediğini belirtiyor.

tohum-evde.jpg

3-4 YILDA YENİLİYOR

Tohum envanteriniz 3-4 yılda bir yenilemek zorunda olduğunu ifade eden Özdemir, evinin bir odasına tohum depolamak için ayırdığını ve zarar görmemesi adına her şeyi yaptığını söyledi. Yaklaşık 550 600 çeşit domates, 400-450 çeşit biber, 250 çeşit patlıcan, 100 çeşit Kavun, karpuz ve kabak tohumunun elinde yer aldığını ifade eden Özdemir, hibrit tohumları oranla daha yüksek besin değeri bulunan bu tohumların paha biçilmez olduğunu söyledi. Yerel tohumların raf ömrünün kısa olduğunu ancak doğal olgunlaşmasının lezzeti arttırdığını belirten Özdemir, bu nedenle çözümü bu yöntemde bulduğuna aktardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN