Evinin içinde bu gizemli şeyi görünce 1 saniye bile geçirmeden yetkilileri aradı! Gördükleri manzara karşısında şok oldular

Evinin içinde bu gizemli şeyi görünce 1 saniye bile geçirmeden yetkilileri aradı! Gördükleri manzara karşısında şok oldular

Evinin odasına girdiğinde gördüğü manzara ile şaşkına dönen kadın hemen telefona sarıldı. Sosyal medyada herkese hayrete düşüren olay yetkilileri de şaşkına çevirdi. İşte gizemli olayın iç yüzü…

Avustralya'da yaşıyorsanız her an yeni bir hayvan ile karşılaşmaya hazır olmanız gerekiyor. Timsahlar, yılanlar, kertenkeleler ile birlikte pek çok farklı hayvanla karşı karşıya kalan vatandaşlar duruma biraz da olsa alışık görünüyor. Bu kez karşılaşmaya alışık olmadığınız o canlı evin bir odasını resmen istila etti. Gördüğü manzara karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen kadın apar topar yetkililere haber verdi. İşte gizemli olayın iç yüzü…

Avustralya'nın sakin köşelerinden birinde yaşayan bir kadın, evinin çamaşır odasında beklenmedik ve bir o kadar da ürkütücü bir keşif yaptı. "Bu nedir bilen var mı, yoksa Bunnings'te bir şeyler mi almalıyım, yoksa üzerime eşek arısı mı saldıracak?" diye sosyal medyada yardım çağrısı yapan kadın, çamaşırhanesinin tavanında tuhaf, beyaz bir ışık küresinin çevresinde toprak benzeri birikintiler olduğunu gösteren fotoğraflar paylaştı. Bu garip görüntü, Facebook kullanıcılarını da hayrete düşürdü. "Bu ne allah aşkına?!" diyen birisi, bir diğeri ise "Ben olsam taşınırdım" şeklinde tepkisini dile getirdi.

YETKİLİLERİ ARADI

Yahoo News'te yer alan habere göre kadın, yaşadığı korkuyu şöyle açıkladı: "Çamaşırlarım dışarıda kuruyor ve bu ışığı neredeyse hiç kullanmıyorum." İşin içinden çıkamayınca, "Sinek spreyi sıktım, ama nafile. Sonra da yetkilileri aradım, bu şeyden beni kurtarmalar için" dedi.

yeni-avustralyada-gizemli-esek-arisi.jpg

BU GİZEMLİ ŞEY ASLINDA BİR KOVAN

Peki bu gizemli yapı nedir? Avustralya Ulusal Üniversitesi Biyoloji Araştırma Okulu'ndan Profesör Alexander Mikheyev, yapıyı bir çamur eşek arısının kovanı olarak teşhis etti. Mikheyev, "Genellikle bu, oldukça tipik bir durum" dedi ve "Eşek arıları yuvalarını korunaklı yerlere yaparlar, dolayısıyla bu konum mantıklı. Alışılmadık olan, yaban arısının ampulün tabanını ekstra kil ile kaplamış olması," diye ekledi.

Bu durumun neden "acımasız" olduğunu açıklayan Mikheyev, çamur eşek arılarının, diğer eklembacaklıları felç edip larvalarının gelişimi için canlı bir besin kaynağı olarak kullandıklarını belirtti. Felç edilen av, larvalar tarafından öncelikle hayati olmayan organlardan tüketilir ve böylece av, gelişim süreci boyunca taze kalır.

TEHDİT EDİLMEZLERSE İNSANLARA ZARAR VERMEZLER

İnsanlar için bir tehdit oluşturup oluşturmadığına gelince, Mikheyev insanları genellikle rahatsız etmediklerini, ancak agresif bir şekilde tehdit edilirlerse savunma amaçlı sokabileceklerini belirtti. Ancak, yaban arıları genelde çatışmalardan kaçınır.

esek-arisi.jpg

Eğer bir çamur eşekarısı yuvasıyla karşılaşırsanız ne yapmalısınız? Mikheyev, yuvanın aktif olup olmadığını kontrol etmenizi ve sonra güvenli bir şekilde kazıyabileceğinizi söyledi. Kalan kalıntıları temizlemek için bazı çözücüler kullanmanız gerekebilir. Ancak, yuvalar genellikle zararsızdır ve içindeki larvalar ya da pupalar dışarı çıkmaya hazır olduklarında, kendi başlarına ayrılırlar.

Mikheyev, yuvaları mümkünse olduğu yerde bırakmanın ve doğal sürecin devam etmesine izin vermenin en iyi yol olduğunu önerdi. "Eğer yuvayı kazıyıp başka bir yere taşırsanız, elementlere maruz kalabilir ve karıncalar tarafından hedef alınabilir," dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN