EYT emekliliği iptal edildi, 9 aylık aldığı maaşı geri ödeyecek! 27 yıllık borcu başını böyle yaktı

EYT emekliliği iptal edildi, 9 aylık aldığı maaşı geri ödeyecek! 27 yıllık borcu başını böyle yaktı

EYT emekliliği iptal edildi! 9 aylık maaşını kuruşu kuruşuna geri ödeyecek! 27 yıllık borcu başını böyle yaktı...

Antalya Kepez'de yaşayan iki çocuk babası Taner Baysal, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi kapsamında emekli olmak için geçtiğimiz yıl mart ayında başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edilen Baysal, haziran ayından itibaren emekli maaşını almaya başladı. Ancak, 9 ay boyunca aldığı maaş mart ayında kesilince SGK’ya başvurmak zorunda kaldı.

1997 YILINDAN KALAN BORÇ NEDENİYLE MAAŞI KESİLDİ

SGK’dan aldığı bilgilere göre, Baysal'ın 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve 2.500 TL borcu bulunduğu için maaşının kesildiği belirtildi. Baysal'a, bu borcu ödedikten sonra yeniden emeklilik başvurusu yapması gerektiği söylendi. Borcunu ödeyen Baysal, nisan ayında yeniden başvurarak tekrar emekli oldu. Ancak, bu kez 9 ay boyunca aldığı toplam 101.000 TL'nin, her ay 2.500 TL kesilerek geri ödenmesi gerektiği bildirildi.

emeklilik.jpg

Taner Baysal, yaşadığı durumu şu sözlerle dile getirdi: "1997 yılında tarım sigortasına kayıt yaptırmışım ancak ödeme yapılmamış. 1 gün bile sigorta primim gözükmüyor. Ben SSK’dan emekli oldum ve gerekli gün sayımı doldurmuştum. Borcu ödeyip durumu bildirdim. Yeniden emeklilik başvurusu yapmam gerektiği söylendi ve yaptım. Nisan ayından itibaren tekrar emekli oldum. Ancak, bu kez 9 ay boyunca aldığım maaşı, faiziyle birlikte 101.000 TL olarak geri istediler. O dönemde zaten 6.150 günüm vardı ve emekliliği hak ediyordum."

MECBUREN ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR

Maaşının kesilmesi ve geri ödeme talebi nedeniyle ekonomik zorluk yaşayan Baysal, mecburen çalışmaya devam ediyor. "Ödemelerle başa çıkabilmek için çalışmam gerekiyor," diyen Baysal, yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesini bekliyor.

Taner Baysal'ın yaşadığı bu durum, EYT düzenlemesi kapsamında emekli olan birçok kişinin benzer sorunlarla karşılaşabileceğini gösteriyor. Baysal, yetkililerden bu tür mağduriyetlerin önlenmesi için daha dikkatli olunmasını talep ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN